Ik had heerlijke verse oesters bij Fish Tales voor mezelf besteld. Manlief is er niet zo’n liefhebber van en daarom heb ik ze in mijn eentje opgepeuzeld. Natuurlijk zijn oesters rauw eten ook heel erg lekker, maar ik wilde er nu iets anders mee doen. En omdat we tegenwoordig een barbecue hebben, leek het mij een goed idee om eens oesters van de barbecue uit te proberen.

 

Oesters

 

Je bent er gek op of je lust ze niet. Ik heb oesters in Frankrijk leren eten. Wij waren op vakantie in Bretagne en daar kregen we super verse oesters zo uit de zee geserveerd. Oh wat lekker was dat zeg. Maar de Nederlandse oesters zijn ook niet te versmaden en die kan je heel makkelijk online bestellen bij Fish Tales. Ze worden vers aan huis geleverd, hoe fijn is dat. En behalve oesters verkopen ze nog meer heerlijke verse zeevruchten en vis.

 

Oesters van de barbecue

 

Misschien is het heiligschennis om oesters op de barbecue te bereiden, maar ik wilde het gewoon eens proberen. Nou dat heeft super goed uitgepakt! Hoewel ik gek ben op rauwe oesters, is dit toch ook wel een heerlijke manier om oesters te eten. Lekker warm van de grill met alleen maar een paar druppels hete saus erop. Ik heb zitten smullen in mijn eentje!

 

Mocht jij nou niet van rauwe oesters houden, maar wel gek zijn op zeevruchten, dan is dit vast ook een aanrader voor jou.
Het voordeel van hele oesters op de barbecue gooien, is dat ze vanzelf opengaan. Je hoeft dus niet veel moeite te doen om ze te openen. Ze gaan niet helemaal wagenwijd openstaan, maar je kunt ze wel het oestermes verder openkrikken. Doe dat voorzichtig, want je wilt dat heerlijke oestervocht niet verspillen!

 

Tips:

 

Gebruik zo vers mogelijke grote oesters.

Gebruik een hete saus zoals bijvoorbeeld tabasco die jij lekker vindt.

Je kunt er eventueel nog een schijfje citroen bij serveren.

En nog zo’n heerlijk oesterrecept zijn deze Oesters met Champagne sabayon.

 

 

Recept Oesters van de barbecue: