Een heerlijke cocktail met een spannende naam. Deze meeste bekende zomerse cocktail brengt jou in vervoering aan het strand of bij het zwembad. De cocktail bestaat uit wodka, Peachtree likeur, verse sinaasappelsap en cranberrysap. Ik weet nog wel dat ik de eerste keer de Sex on the beach cocktail op de kaart zag staan in The Safari Bar op Ibiza. Er stonden nog meer spannende cocktailnamen op deze kaart en ik liet mij verleiden om een paar te proberen. Nou dat was mijn eerste ervaring met sex on the beach.

 

Sex on the beach cocktail

 

Deze cocktail is natuurlijk beroemd om zijn naam maar ook om de fruitige en verfrissende smaak. Deze cocktail is makkelijk zelf thuis te maken, je schenkt namelijk de wodka, perziklikeur, sinaasappelsap en cranberrysap in een glas. Daarbij lekker veel ijsklontjes en dan genieten maar. Het is geen zoete cocktail, door de verse sinaasappelsap en de cranberrysap is het een frisse mix.

 

Je kunt in principe elk soort wodka gebruiken, ik had toevallig nog Absolut citron wodka in de vriezer liggen en heb die gebruikt. Door de citroensmaak van de wodka, is de cocktail nog frisser geworden.

 

Safari Bar

 

Het is onduidelijk waar deze cocktail precies is ontstaan, meng zegt dat een barman in Florida deze drank creëerde om een perziklikeur te promoten. Maar volgens mij heeft George van de Safari bar deze cocktail gecreëerd, het stond namelijk al op zijn cocktailkaart begin jaren 80. Daarnaast stonden nog meer tot de verbeelding sprekende cocktails op de kaart zoals Pornstar Martini, Screaming Orgasm, Buttery Nipple, Bleu Balls, Angel’s Tit, Slippery Niple, Between The Sheets, The Climax Cocktail en Blowjob. Ik heb ze niet allemaal geprobeerd, maar moest wel lachen toen ik voor het eerst deze drankenkaart las.
De Sex on the beach was een populaire cocktail in de jaren 80 en 90, maar nu is het nog steeds populair in strandbars.

 

Tips:

 

Peachtree* is een likeur met een lekkere perzikensmaak. Je kunt hiermee ook deze heerlijke Fizzy Peachtree cocktail van maken.

Pas de hoeveelheden wodka, perziklikeur, sinaasappelsap en cranberrysap aan naar eigen smaak.

 

 

Recept Sex on the beach cocktail: