Romige nazomer smoothie met verse vijgen en kaneel, hoe lekker is dat?! Het vijgenseizoen loopt ten einde en ik heb een doosje in de aanbieding kunnen kopen. Als ik ze zie, wil ik ze zo snel mogelijk hebben. Deze smoothie met verse vijgen en kaneel is romig, zoet en rijk aan Omega-3. Deze smoothie is heel eenvoudig te maken. Het smaakt naar zoete nazomer in een glas. Bevroren banaan, verse vijgen, kaneel, havermout, melk en boem, je bent klaar. Gooi er een paar lekkere toppings op en genieten maar.

Smoothie met verse vijgen en kaneel

 

Verse vijgen

 

Oké, maar in alle ernst worden vijgen beschouwd als een van de gezondste vruchten ter wereld. Wie zou dat denken, toch? Ze bevatten veel vezels, dat is wat we willen, boordevol vitamines en mineralen, en ze zorgen ervoor dat de zoetekauw niet naar koek of cake grijpt, maar naar vijgen. Het zijn net dadels of pruimen, waar ik ook zo van kan genieten.

 

Vijgen zijn er in vele verschillende kleuren zoals groen, rood, paars/zwart en ze zijn lekker zoet. De verse vijgen kan je gewoon met schil opeten. De meeste vijgen komen uit Zuid-Europa of Turkije. Maar als je een tuin op het zuiden hebt, kan je in ons land ook vijgen oogsten. Zet de vijgenboom wel op een beschutte plek uit de wind en in de zon.

 

Verse vijgen zijn heel fijn om te eten als voor- of als nagerecht, maar ze zijn ook lekker als ontbijt of tussendoortje! En zeker lekker als aanvulling op je dagelijkse behoefte van 200 gram fruit. Vijgen zitten namelijk bomvol mineralen en bevatten weinig calorieën. Minstens zo belangrijk: ze zijn ontzettend lekker!

 

Ook zo dol op verse vijgen? Maak dan ook eens deze:

 

Koffie panna cotta met vijgen
Salade met bietjes, vijgen en feta
Hartvormige plaattaart met verse vijgen
Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen
Twee kleuren brownie met verse vijgen

 

Tips:

 

Werk af met een verscheidenheid aan toppings zoals cacaonibs, granola, chiazaadjes, noten, plakjes vijg of verse bramen, wat je maar wilt.

Ik heb Ceylon kaneel gebruikt in deze smoothie. Dit is een heerlijke kaneelsoort met een subtiele en warme smaak.

Voor extra eiwitten heb ik proteïnepoeder vanille aan de smoothie toegevoegd, je kunt dit eventueel achterwege laten.

 

 

Recept Smoothie met verse vijgen en kaneel: