Bedenk wel van tevoren dat je deze smoothie wilt maken, de bananen moeten even geschild en in stukken in de vriezer gelegd worden voor een lekker koud resultaat. Deze wortelsmoothie met sinaasappel en gember is een goede kickstart van jouw dag.
Deze wortelsmoothie met sinaasappel en gember is mijn nieuwste smoothie die je moet proberen. Zoet van sinaasappel en wortel maar met een pittige gemberkick is het een geweldig smoothie-recept om een gezonde levensstijl op gang te brengen.

 

Gezonde smoothies

 

Ik moet zeggen dat ik tot voor kort meestal geen sinaasappels in een smoothie deed, omdat ik het lastig vind om ze te pellen, maar eigenlijk is een klein beetje wit niet zo belangrijk als de smoothie eenmaal helemaal gemengd is.
Groenten in een smoothie doen is een geweldige manier om aan je 5-per-dag te komen!
Dit is ook het eerste smoothie recept dat ik heb gemaakt waarin wortelsap zat. Ik ben dol op wortels en dus leek het combineren ervan in een smoothie heel natuurlijk. Nou ja, afgezien van het feit dat ik niet van wortelsap houd. Of in ieder geval niet, een paar jaar geleden, toen ik het voor het laatst probeerde.

 

Het toevoegen van groenten aan een smoothie is echter een geweldige manier om meer van je 5-per-dag te eten en gelukkig past de wortel, gecombineerd met banaan, sinaasappel en gember, hier prima in. Het is vrij subtiel en ik begin me zelfs af te vragen of ik wortelsap nog een kans moet geven.

 

Er zijn slechts 4 hoofdingrediënten in deze smoothie, dus er is niet veel ruimte om hem aan te passen zonder hem volledig te veranderen.
Als je echter geen sinaasappels hebt, kun je de sinaasappel vervangen door een rode grapefruit, zolang deze maar niet echt zuur is!

 

Gember

 

Ik ben dol op verse gember en heb er altijd een paar in de koelkast staan voor het maken van curries. Je kunt het echter vervangen door een beetje gemberpoeder.
Als je niet van gember houdt, laat het dan weg of gebruik een kleine hoeveelheid, zodat de smaak gemaskeerd wordt. Zelf ben ik dol op verse gember en gebruik het graag in smoothies, in roerbakgerechten, curries of kruidenthee. Het is ontstekingsremmend en bevat veel antioxidanten, naast vele andere gezondheidsvoordelen!

 

Tips:

 

Je kunt de smoothie eventueel zoeter maken met honing of agavesiroop.

Ik heb er nog proteïnepoeder in de smaak vanille aan toegevoegd, dit maakt de smoothie ook iets zoeter.

Je kunt als je wilt ook nog twee eetlepels havervlokken toevoegen en in de blender laten meedraaien om er een goed vullende smoothie van te maken.

Lees ook mijn blog: Zo maak je lekkere en vullende smoothies voor nog meer heerlijke recepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Wortelsmoothie met sinaasappel en gember: