Deze zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven is een heel makkelijk gerecht. Je kookt alleen de krieltjes van te voren gaar, legt alles op een ovenplaat en schuift dit in de oven. Als je asperges gebruikt in plaats van aspergetips, kook deze dan wel even gaar van te voren. Als je geen verse oregano hebt of kunt vinden, gebruik dan 1 eetlepel gedroogde oregano.

 

Tray bake

 

Dit soort gerechten heet tray bake op z’n Engels en dat is het ook. Je legt alle ingrediënten op een ovenplaat (tray) en bakt of roostert het in de oven. Lekker makkelijk voor een doordeweekse dag. Zet alles in de oven, ga nog even wat doen in huis en na een klein half uurtje is het eten klaar. Je kunt dit natuurlijk ook voor vier personen bereiden, dan verdubbel je de ingrediëntenlijst.

 

En nog zo’n lekker en makkelijk te bereiden gerecht is deze Traybake van kipkarbonades.
Dit zijn lekkere pittige piri piri kipkarbonades met rode peper, ui, knoflook, paprika, paddenstoelen, tomaatjes en olijven. Heerlijk gekruid met verse kruiden. Ook dit schuif je in de oven en die doet het werk voor je? Dat wil je toch graag?

 

 

Recept Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven: