Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

Er is niets lekkerder dan deze kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas. Omhuld met knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper worden ze eerst gebakken. Vervolgens worden deze sappige vleugeltjes besmeerd met een Parmezaanse knoflookbotersaus en opnieuw gebakken voor de ultieme perfectie van kippenvleugels. Als je net als ik een kippenvleugelliefhebber bent, moet je dit recept […]

Koude komkommersoep met citroen

Koude komkommersoep met citroen

In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Van de kippenbouillon heb ik een heerlijke Curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt en de groentebouillon heb ik gebruikt in deze heerlijke koude komkommersoep met citroen. Je kunt dus van komkommers heel goed een lekkere zomerse koude soep maken. Maar ik heb er ook […]

Bieten fritters met yoghurtsaus

Bieten fritters met yoghurtsaus

Bieten! Wie is een fan? Ik hou van bieten, maar weet ook dat deze felrode knol niet ieders favoriet is. Maar blijf bij mij, want deze fritters kunnen misschien wel wat bietenhaters naar de bietenliefhebbersclub lokken! De fritters zijn zout/zoet en passen prachtig bij een pittige yoghurtsaus. Je kunt op vrijwel elk moment van genieten […]

Groene asperges met zalm en daslooksaus

Groene asperges met zalm en daslooksaus

Dit lenteachtige recept combineert verse groene asperges, aromatische verse daslook en een gerookte zalmfilet tot een heerlijk gerecht. Asperges en daslook zijn een voorbode van de lente. Hier worden ze vergezeld van een heerlijke malse zalmfilet. Deze Groene asperges met zalm en daslooksaus is een makkelijk voorgerecht dat makkelijk aan te passen is als hoofdgerecht. […]

Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

In de lente Foodybox zat een pak met de nieuwste Zaden & Zeezout Knäckebröd van Leksands. Hoog tijd om die uit te proberen en er iets lekkers mee te maken. Het is o.a. deze zalige cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes geworden. Het roosteren van de tomaatjes intensiveert hun natuurlijke zoetheid, waardoor ze een perfecte […]

Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Ik ben helemaal weg van deze Caesar sandwiches met gegrilde kip! Ze zijn zo sappig en smaakvol, rokerig en eenvoudig. De caesardressing is supermakkelijk te maken in een keukenmachine of met een staafmixer. Perfect voor een snel zomerdiner! Je kunt de kip ook grillen op de barbecue. Dit broodje gegrilde kip met Caesar salade is […]

Salade van courgettelinten

Salade van courgettelinten

Dit recept voor courgettelintsalade bevat rauwe courgette, in prachtige linten gesneden, gemengd met een heerlijke dressing en gegarneerd met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden. Deze salade van courgettelinten wordt jouw nieuwe favoriete zomersalade! Je vergeet gemakkelijk hoe lekker rauwe courgette kan zijn, vooral omdat hij zo sponsachtig is en zo veel smaken opneemt. Deze […]

Pistoletje chorizo met chimichurri

Pistoletje chorizo met chimichurri

Dit pistoletje chorizo met chimichurri lijkt een beetje op de Argentijnse choripán. Het broodje met worst is in Argentinië is het op bijna iedere straathoek te krijgen. Choripán bestaat uit een (stok)brood gevuld met gegrilde of gebakken hele chorizoworst met daarop de bekende groene kruidensaus chimichurri en een rode salsa criolla. Ik heb geen verse […]

Kipfilet met tomaatjes in roomsaus

Kipfilet met tomaatjes in roomsaus

Ik ben dol op het maken van deze eenvoudige kiprecepten en deze kipfilet met tomaatjes in roomsaus is veruit een van mijn favorieten. De rijke, weelderige en smaakvolle saus maakt deze kip perfect om te serveren met een lekkere pasta of rijst. Voeg wat gestoomde groenten toe voor een vullende en gemakkelijke maaltijd. Ik weet […]

Diamanthaasmedaillons met zwarte knoflookboter

Diamanthaasmedaillons met zwarte knoflookboter

Dit recept voor diamanthaasmedaillons met zwarte knoflookboter bevat super mals rundvlees dat in de pan wordt geschroeid en snel tot in de perfectie wordt bereid. Deze keer heb ik de diamanthaas niet in z’n geheel bereid, maar het in medaillons gesneden. Dit zijn kleine tournedos geworden. Het voordeel hiervan is dat het vlees supersnel klaar […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden