Deze Rocky Road Kerstkrans is een lekkernij voor de feestdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht.
Heb je deze Cranberry en champagne Kerstkrans al gezien?
Deze Rocky Road Kerstkrans is een lekkernij voor de feestdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht.
Heb je deze Cranberry en champagne Kerstkrans al gezien?
Vet met een kwastje de kransvorm in met de zonnebloemolie.
Hak de pure chocolade in kleine stukjes.
Snijd de Amaretti koekjes en oranjesnippers in kleine blokjes. Doe dit in een grote schaal met de cranberry’s, marshmallow en pinda’s. Meng alles goed door elkaar.
Giet het blikje gecondenseerde melk in een grote pan en verwarm dit samen met de boter.
Zodra de boter gesmolten is, haal je de pan van het vuur en doe je de chocolade erin. Roer tot de chocolade gesmolten is.
Doe dan de gemengde vulling erbij en roer goed door elkaar. Giet het mengsel in de kransvorm en laat afkoelen. Als de chocolade koud is, zet de krans dan afgedekt met folie in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
Haal de vorm dan uit de koelkast en zet de bodem even in heet water om de taart uit de vorm te krijgen. Leg deze om een mooie schaal en zet nog even in de koelkast.
Topping: snijd de witte chocolade in kleine blokjes en laat 2/3 hiervan au-bain-marie smelten. Als de chocolade gesmolten is, haal de schaal dan van het vuur en roer het restant van de chocolade erdoor.
Haal de taart uit de koelkast en giet de gesmolten witte chocolade erover. Laat iets afkoelen en leg er dan muntblaadjes en verse cranberry’s op en bestrooi met de zilveren parels.