Pompoen gevuld met rijst, linzen en halloumi

Pompoen gevuld met rijst, linzen en halloumi

Wij zijn gek op pompoen en daarom verzin ik elke keer weer nieuwe recepten met pompoen. Zo ook deze pompoen gevuld met rijst, linzen en halloumi. Een heerlijk vegetarisch gerecht vol met lekkere rijst, linzen, kaas en groenten. Hoe leuk is het om zo’n pompoen te in z’n geheel te serveren.   Pompoen   Pompoen […]

Hartige pakora wafels

Hartige pakora wafels

Ik had nog wat heerlijke groenten van de foodbox uit onze mooie Flevopolder over. Tja wat ga je doen met 1 kleine paarse en gele wortel, 1 kleine pastinaak en een halve biet? Nou ik heb er lekkere hartige pakora wafels van gemaakt. Een wafel die je als lunch of avondeten kunt serveren.   Pakora […]

Speltsalade met groenten uit de polder

Speltsalade met groenten uit de polder

Ik heb een Flevour foodbox gekocht om de boeren in onze mooie Flevopolder een beetje te steunen. In deze box zat o.a. hele speltkorrels en heerlijke groenten van Zonneheerdt. Bij dit laatste bedrijf heb ik al eens een kijkje mogen nemen en aanwezig zijn bij de oogst van wortelen. Heel indrukwekkend was dit. Van deze […]

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Deze beluga linzen met biet, wortel en pastinaak salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Dan is het een complete vegetarische maaltijd.   Linzen   Linzen zijn goed voor ons, behalve dat ze heel gezond zijn bevatten […]

Pompoen, wortel, pastinaak curry soep

Pompoen, wortel, pastinaak curry soep

Deze Pompoen, wortel, pastinaak curry soep is ontstaan na het maken van een Regenboog lasagne. Ik had hierdoor nog wat pompoen, gele wortel en een pastinaak over. Wat te doen ermee? Nou een heerlijke soep maken natuurlijk.   Het is nog steeds herfstachtig weer, tijd voor een lekkere pittige soep. Een spicy soep voor koude […]

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Als je eens een heel bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, dan moet je echt eens deze regenboog lasagne met 5 soorten kaas proberen. Het is een hele lange lijst met ingrediënten en het heeft een hele lange bereidingstijd, maar dan serveer je ook wel iets heel bijzonders. Door alle kaas wat erin zit, is het […]

Eendenborst met chutney en pastinaakpuree

Eendenborst met chutney en pastinaakpuree

En weer zo’n feestelijk gerecht. Deze eendenborst met chutney en pastinaakpuree maak je voor een speciaal etentje thuis. Je kunt de chutney en pastinaakpuree eventueel van te voren bereiden en dan op de avond zelf opwarmen. Dan hoef je alleen nog maar de eend te bakken. Gemak dient de mens.   Eend   Eendenborst bakken […]

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Het is herfst en weer tijd voor wild. Wilde duif deze keer, een heerlijk gerecht voor de echte liefhebber. Ik heb duivenborst met zwarte knoflookjus gemaakt en manlief – die nog nooit duif gegeten had – zei dat dit het lekkerste was wat hij tot nu toe had gegeten. Wat een compliment! Dit gerecht is […]

Geroosterde Pastinaak

Geroosterde Pastinaak

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een hele oude groente die sinds kort weer in ons land wordt verbouwd. De pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar. Deze witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Bereid het zoals wortelen, hoewel de kooktijd ietsje korter is. In plakken […]

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Deze pastinaak frietjes met een pittige dressing is weer eens een andere manier om pastinaak te bereiden. Door de pastinaak te serveren met deze dressing, krijg je een heerlijk zoet/zuur en pikant frietje. Pastinaak is een vergeten groente, maar maakt aardig zijn comeback. De wortelvormige knol is verkrijgbaar in de herfst en winter. Je kunt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden