Knolselderij geroosterd met Marsala

Knolselderij geroosterd met Marsala

Ik eet zoveel mogelijk lokaal geteelde knolgewassen. En knolselderij is daar een van. Deze knolgewas wordt niet zoveel zo gegeten in ons land en dat is jammer. Als je knolselderij op hoge temperatuur in de oven karamelliseert komen de suikers – waar de meeste knolgewassen vol van zitten – naar boven. Dit verzacht de bite […]

Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée

Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée

Ik had een fles Licor 43 Crème Brûlée gekregen en ja hoor wat ik al dacht …… het is goddelijk lekker! Natuurlijk heerlijk om on the rocks te drinken, maar ook leuk om er iets heerlijks van te maken zoals deze zalige chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée. Met slechts een paar ingrediënten tover jij […]

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

Ik heb toch een feestelijk voorgerechtje voor jullie. Namelijk een zalmbonbon gevuld met zalmsalade. Een plaatje om te zien en een luxe gerechtje wat je kunt serveren als voorgerecht, brunch of lunch tijdens een feestelijk etentje thuis. De vulling bestaat uit een zelfgemaakte zalmsalade gemaakt van warm gerookte zalm. Superlekker en helemaal niet moeilijk om […]

Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Ik heb toch zo’n superleuk gerechtje voor jullie. Deze vega coquilles met duxelles en kaassaus maak je van koningsboleten. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht wat elke vleeseter ook lekker zal vinden. En zeg nou zelf…..dit ziet er toch super feestelijk uit!   Koningsboleten   De koningsboleet kent vele namen zoals king boleten, koningsoesterzwammen, kruisdisteloesterzwam of duinvoetje. […]

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold. Het kan van tevoren worden gemaakt, dus het is perfect voor een feestje. Deze spinazierollade heeft een heerlijke vulling van roomkaas, gerookte zalm en mierikswortel. Het is een eenvoudig recept dat zowel warm als koud wordt geserveerd. […]

Slawraps met surimi salade

Slawraps met surimi salade

Deze kleine slawraps met surimi salade zijn een gemakkelijk te maken borrelhapje of voorgerechtje. Het zijn ook de perfecte hapjes voor een feestelijk etentje thuis. Het mooie van dit recept is dat je de surimi salade de avond ervoor alvast kunt maken. Dan is het eenvoudigweg een kwestie van de slawraps vullen als jouw gasten […]

Rode kool gestoofd met tutti frutti

Rode kool gestoofd met tutti frutti

Je kent ongetwijfeld wel tutti frutti, een mix van gedroogde vruchten die meestal bestaat uit appel, abrikoos en pruim. Je kunt het zo eten, maar het wordt nog lekkerder als je de vruchten gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd met tutti frutti. De combinatie van kool met de tutti frutti maakt dit […]

Pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten

Pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten

Ik had nog wat gekookte groenten, een halve pot kikkererwten en gekookte orzo over. Daar heb ik deze heerlijke pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten van gemaakt. Deze geroosterde groenten en kikkererwten met orzo is gemakkelijk te maken en zit boordevol verwarmende smaken en kleuren. Serveer als een eenvoudige vegetarische maaltijd in minder dan 20 […]

Mediterrane tofu wrap

Mediterrane tofu wrap

Op veler verzoek weer eens een vegetarisch gerecht. En wat voor een! Een goed gevulde Mediterrane tofu wrap. Meestal wordt tofu gebruikt in Aziatische recepten, maar ik heb er een Mediterrane twist aan gegeven. Vrienden, is dit de perfecte plantaardige maaltijd of niet? Deze wrap barst van de frisse, hartige en bevredigende smaken en ze […]

Nutella mousse

Nutella mousse

Deze Nutella mousse met slechts twee ingrediënten is een superlekker dessert dat in minder dan 10 minuten klaar is. Het is licht, luchtig, fluweelzacht en zo decadent. Maak het thuis volgens mijn makkelijke en snelle recept (zonder eieren en glutenvrij). Nutella mousse is waarschijnlijk het gemakkelijkste dessert dat je ooit kunt maken! Je hebt slechts […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden