Deze kruidenkaas flensjes is een recept van Joke Boon uit haar nieuwe boek Koken met kleur! Omdat Joke anosmie (geen reukvermogen) heeft, is het voor haar heel belangrijk dat een andere zintuig – zoals zien – geprikkeld wordt. Dit doet zo middels koken met kleur. Door de prachtige kleuren, worden je zintuigen geprikkeld en krijg […]
Ik zag bij mijn groenteboer okra liggen. Dit heb ik nog nooit gegeten, was er dus erg benieuwd naar. Toch maar wat meenemen naar huis en experimenteren ermee. Ik zit wel aan een Creools oftewel Cajun recept te denken. Volgens mij eten ze veel okra in het zuiden van Amerika. Hubbie heeft 26 jaar in […]
Deze heerlijke flensjes heb ik vaak in het restaurant van mijn ouders aan tafel moeten bereiden. Vooral de vlam in de pan vonden de gasten spectaculair. Soms was de vlam zo groot, dat ik er zelf van schrok. Maar je mocht natuurlijk niets laten blijken, net doen alsof dat zo hoort. Ik vond dit nagerecht […]
Colcannon is een traditioneel Iers gerecht met gestampte aardappelen met daarin een koolsoort. Het lijkt een beetje op de Hollandse stamppot. Er zijn heel veel variaties op dit gerecht en er worden vaak verschillende soorten kool, prei, lente-ui en/of gebruikt erin. Meestal wordt de savooiekool oftewel groene kool gebruikt. Dit is mijn versie op het […]
Deze Knolselderij ‘steaks’ met gerst, kaascrème en hazelnootpesto is een bijzonder vegetarisch voorgerecht of als hoofdgerecht geserveerd met een lekkere salade erbij. Als voorgerecht serveer je natuurlijk kleinere plakken knolselderij en verminder je de overige ingrediënten ook. Ik vind het lekker om de hele graankorrels beetgaar te koken zodat je nog een beetje een bite […]
Ile flottante vertaald uit het Frans betekent drijvend eiland. Het is een klassiek Frans nagerecht, eentje uit de oude doos dus. Met drijvend eiland wordt het eiwitschuim bedoeld wat op een heerlijke vanillesaus/vla drijft. Je kunt het warm eten, maar meestal wordt het koud geserveerd. En dat is wel handiger, omdat je dan alles van […]
Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Maak er dan deze zalige pudding van. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, boterhammen of zelfs croissants zijn, je kunt er een heerlijke broodpudding van maken. Het is geen ‘light’ recept, maar af en toe jezelf […]
De wintersporters kennen dit gerecht wel, in vrijwel alle Tiroolse restaurants, bergrestaurants en berghutten wordt de Kaiserschmarrn geserveerd. Deze luchtige lekkernij behoort tot de meest bekendste en geliefde Oostenrijks gerechten. Het is een soort luchtige versie van de pannenkoek. Het luchtige ontstaat door het apart stijfkloppen van de eiwitten door het beslag. Maar het blijft […]
’s Winters wordt het lekker veel gestampt in de Hollandse keuken. En er wordt steeds meer gevarieerd met de stamppotten. Waar we vroeger stamppot boerenkool, andijvie of hutspot maakten, worden nu allerlei soorten groenten in de stamppot gebruikt. Ik had nog een Chinese kool, een halve savooie kool en een prei liggen. Het leek mij […]
Deze Sinterklaas wentelteefjes zijn een heerlijke traktatie voor de kinderen op Sinterklaasavond. Neem voor dit gerecht lekkere rijpe peren, zoals bijvoorbeeld een Conference of een Doyenné du Comice peer. Ik heb Schuddebuikjes gebruikt, maar je kunt ook speculaasjes fijnhakken en die in het recept gebruiken. Snoepen en lekker eten, hoort bij Sinterklaas. Daarom heeft […]