En weer zo’n luxe belegde driehoek knäckbröd. Een cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes. Leuk om te maken als je een lang weekend hebt en alle tijd om uitgebreid te ontbijten, brunchen of lunchen. Serveer het bijvoorbeeld met de Paasdagen. Zoals je misschien op de site al gezien hebt, ben ik helemaal verslingerd geraakt […]
Hubbie heeft 24 jaar in Florida gewoond en is daarom gek op de Key Lime Pie. Zijn zoon maakt de lekkerste versie hiervan, dus ik waag me er niet aan. Maar een smoothie met deze smaken, wil ik nog wel eens maken voor ons. Een romige Key Lime Pie smoothie maar ook met een lekker […]
Een goed begin is het halve werk, daarom is ontbijten zo belangrijk voor jou. Deze chocolade overnight oats met pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet je in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk ontbijtje klaar staan voor je. Dit 5 minuten durende ontbijt is perfect voor het bereiden van het ontbijt […]
Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt. Het nagerecht wordt […]
Een smoothie in de morgen is een lekker alternatief voor een boterham als ontbijt. En met deze mokka smoothie krijg je gelijk een kickstart van de dag. Heerlijk door de sterke espresso die erin verwerkt is en natuurlijk de bananen die goed vullen. Ik heb bevroren bananen gebruikt, maar ik zou deze ’s winters niet […]
Deze dadelmuffins hebben wel iets weg van sticky toffee pudding. Lekker zondig dus, maar ja als je met mate zondigt dan is dat geen probleem. Balans is het toverwoord! Dit zijn echte verwenmuffins die heerlijk zijn bij een kopje koffie of thee. Verwen je familie of vrienden ermee. Je kunt de muffins iets ‘gezonder’ […]
Heerlijk ouderwets stamppotje, maar dan met een twist. Natuurlijk kan je deze stamppot zuurkool met spekjes en appel ook nog met een rookworst serveren, maar dat hoeft niet. Als je het vegetarisch wilt houden, gebruik dan vegetarische speckjes en eventueel een vegetarische rookworst. Je kunt de aardappelen en zuurkool samen koken, maar ik kook […]
Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet. Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]
Heerlijke ouderwetse broodpudding met de smaken van december voor een koude avond. Manlief had veel te veel brood gekocht en dat vind ik dan zonde om weg te gooien of aan de vogels te voeren. Ik maakte deze heerlijke broodpudding met appel, cranberries en kaneel van een heel overgebleven stokbrood. Je kunt van elk soort […]
Zeg je herfst dan zeg je pompoenen. En de topper van Starbucks in deze tijd is toch wel de Pumpkin spice latte. Dit drankje is super populair in Amerika en nu dus ook daarbuiten. In Amerika kan je pompoenpuree kant-en-klaar in blik krijgen, ik heb het hier nog nooit gezien. En dat is misschien maar […]