Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, maar deze lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood is de moeite waard om te maken. Het lamsvlees en de tzaziki kost bijna geen moeite en hoe leuk is het om zelf het brood te maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens super lekker. Als je […]
’s Avonds flans ik meestal een ontbijtje voor ons klaar en zet dat in de koelkast voor de volgende morgen. Dan staat er in de ochtend iets lekkers klaar voor ons in de koelkast en kunnen we daarna gelijk aan de slag. Zo had ik deze koffie chiapudding met pindakaas gemaakt, maar er geen foto […]
Griekse moussaka zelf thuis maken is wel even een karweitje, maar zoveel lekkerder dan die uit een pak. Maak een grote schaal en zet deze lekker op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen. En als er dan nog wat overblijft, dan heb je de volgende dag nog een lekker maaltje. Of doe de rest in […]
Een Dutch baby is een luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar noemen ze het ook wel German pancake, Bismarck of een Dutch puff. Het is iets tussen een pannenkoek, omelet en soufflé in. Het lijkt ook heel erg op de Yorkshire pudding uit Engeland. Een Dutch Baby wordt altijd gebakken in de oven […]
In de foodybox van Kroon op het Werk zat een flesje Drunken Mel karamellikeur. Het is een prachtige goudkleurige likeur en heeft een romige karamelsmaak. Natuurlijk heerlijk om ijskoud te drinken als likeurtje bij de koffie na een etentje, maar ik wilde er natuurlijk iets lekkers mee maken. Deze Karamel koffie milkshake met een tic […]
Overnight oats oftewel havermout is een gezond en makkelijk te maken ontbijtje. Bereid het ’s avonds en de volgende morgen staat er een heerlijk ontbijtje voor je in de koelkast te wachten. Een goed begin van de dag is het halve werk, nietwaar? Probeer daarom eens deze havermout chiapudding met aardbeien. Mooie kommetje met vers […]
En weer zo’n luxe belegde driehoek knäckbröd. Een cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes. Leuk om te maken als je een lang weekend hebt en alle tijd om uitgebreid te ontbijten, brunchen of lunchen. Serveer het bijvoorbeeld met de Paasdagen. Zoals je misschien op de site al gezien hebt, ben ik helemaal verslingerd geraakt […]
Hubbie heeft 24 jaar in Florida gewoond en is daarom gek op de Key Lime Pie. Zijn zoon maakt de lekkerste versie hiervan, dus ik waag me er niet aan. Maar een smoothie met deze smaken, wil ik nog wel eens maken voor ons. Een romige Key Lime Pie smoothie maar ook met een lekker […]
Een goed begin is het halve werk, daarom is ontbijten zo belangrijk voor jou. Deze chocolade havermout met pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet je in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk ontbijtje klaar staan voor je. Overnight oats heet het zo mooi op z’n Engels. Om voldoende eiwitten binnen […]
Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt. Het nagerecht wordt […]