Gekonfijte eendenbout recept

Deze ovenschotel met gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Parmentier de confit de canard heet het daar. Ik heb het eens gegeten in Frankrijk en vond het toen super lekker. Meestal maak ik de gekonfijte eendenbout zelf, maar toen ik een blik met confit de canard bij mijn poelier zag staan, kreeg ik ineens het idee om deze ovenschotel eindelijk eens zelf te maken.

Parmentier de confit de canard

Dit gerecht is stevige kost, maak het op een koude dag. Het is een typisch Frans bistro gerecht, maar jij kunt dit thuis ook heel makkelijk maken. Het is vooral makkelijk als je de gekonfijte eend kant-en-klaar koopt. Het is niet goedkoop, maar gemak dient de mens in deze. En ik moet zeggen dat die eendenbouten uit blik prima smaken. Meestal ben ik niet van het kant-en-klare, maar dit is een prima alternatief voor eendenbouten zelf konfijten.

Parmentier is een huiselijk Frans ovengerecht, een ovenschaal met gebraden vlees (gehakt) en daarop aardappelpuree. Hachis Parmentier heet het dan. Jong en oud vindt dit stevige comfortfood lekker.
Deze ovenschotel met eendenbout is daar een afgeleide van.

Als jij zelf confit de canard wilt maken, be my guest. Hier vind je mijn recept ervoor. Het vergt wat tijd, maar dan serveer je wel iets lekkers. Ik zou wat extra maken en eventueel invriezen. Dan kan je later dit gerecht maken.

Tips gekonfijte eendenbout klaarmaken:

Ik had een blik met vier eendenbouten gekocht. Van de andere twee heb ik deze heerlijke
Spaghetti met pulled confit de canard gemaakt.
Serveer dit gerecht met een lekkere groene salade of groenten.
Bewaar het eendenvet in de koelkast, dit is ontzettend lekker om aardappeltjes in te bakken.
Het verwijderde vel heb ik krokant gebakken in een droge koekenpan, het verliest veel vet (wat je weer gebruiken kan), maar je houdt wel heerlijke krokante stukjes over die je bijvoorbeeld als een snack kunt serveren. No waste in deze keuken.

Vergeet ons zeker niet te volgen op Instagram

Recept Ovenschotel met gekonfijte eendenbout: