Meestal bestaan mijn lunches uit iets wat ik nog in de koelkast heb liggen. Zo ook deze sucuk en spinazie frittata uit de oven. Ik had nog spinazie, feta en een sucuk worstje over van deze heerlijke Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie. En van die ingrediënten kan je dan weer iets anders lekkers maken.

 

Frittata

 

Frittata is een gevulde luchtige soort omelet wat oorspronkelijk uit de Italiaanse keuken komt. Meestal zit de frittata vol met groenten, deze groenten zijn vaak de kliekjes van de vorige dag. Net zoals deze frittata dus. Het is een soort fusion tussen de Italiaanse keuken en die van het Midden-Oosten geworden. Maar misschien bestaat er ook zo iets als een Midden-Oosterse frittata (haha). Zo niet, dan heb ik hem nu gecreëerd.

 

Door de sucuk (pittig Turks worstje), feta, koriander en dukkah* krijg je de smaken uit het Midden-Oosten. Het is een lekker makkelijk gerecht, je schuift het in de oven en die doet het meeste werk voor je. Ideaal als lunch of zelfs als avondmaal met een lekker stuk brood erbij.

 

In Italië het deze omelet een frittata en in Spanje kennen we de tortilla. De Spaanse tortilla is een omelet gevuld met aardappelen en uien, stevige kost dus. Mocht je die ook eens willen maken, dan vind je hier het recept. Deze tortilla wordt vaak koud geserveerd in Spanje, maar warm is het natuurlijk ook erg lekker.

 

Een frittata kan je goed bewaren in de koelkast of de vriezer. Dus mocht je iets overhouden, bewaar het dan gewoon. Je kunt het daarna koud eten of je warmt het even op in de oven of magnetron.

 

 

Recept Sucuk en spinazie frittata uit de oven: