Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Deze gebakken eieren in een kruidenyoghurt worden ook wel Turkse eieren (Cilbir) genoemd. Eieren zijn geschikte vleesvervangers voor ons in de vegetarische maand januari. Ze bevatten goede bouwstoffen en mineralen voor ons lichaam. Eigenlijk wordt dit gerecht als (heel stevig) ontbijt gegeten in Turkije, maar ik vind het ook een prima middag- of avondmaaltje. Oorspronkelijk […]

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]

Geroosterde spruitjes met pomelo

Geroosterde spruitjes met pomelo

En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]

Pompoen quiche met blauwe kaas

Pompoen quiche met blauwe kaas

Deze Pompoen quiche met blauwe kaas is een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem en vooral de manier waarop hij veel smaak geeft aan gerechten en hoe hij ingrediënten combineert. Bij dit gerecht serveert hij Geroosterde spruitjes met pomelo. Het recept hiervan kan je hier vinden. Ik ben niet zo van […]

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Carrots and leeks Turkish style heet het recept van Yotam Ottolenghi, waar ik dit recept paarse wortelen en prei met 5 granen op gebaseerd heb. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Yotam Ottolenghi. Vooral de manier waarop hij groente verwerkt in zijn recepten. Het is een bewerkelijk recept, je moet er […]

Bulgur met kikkererwten en geglaceerde wortelen

Bulgur met kikkererwten en geglaceerde wortelen

Met een tas vol met lekkere ingrediënten verlieten wij Het Lokaal te Amersfoort. Bij het shoppen had ik al een idee van wat ik wilde gaan maken van al het lekkers. Omdat wij in onze vegetarische maand (elk jaar in januari) zitten, worden dat uiteraard vegetarische gerechten. Vandaag is het bulgur met kikkererwten en geglaceerde […]

Hummus met rode miso

Hummus met rode miso

Deze hummus met rode miso is een fusion van het Midden-Oosten met het verre Oosten. En het gekke is dat de smaken toch kloppen. Ik heb er geen komijn bij gedaan, want dat leek mij niet lekker met de miso. De miso geeft een hele hartige smaak aan de hummus en is een leuke variatie […]

Geraspte paarse wortelsalade

Geraspte paarse wortelsalade

Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek. […]

Bavette gemarineerd in harissa

Bavette gemarineerd in harissa

Deze bavette gemarineerd in harissa heb ik bereid op een cedarwood ovenplank, welke ik mocht ontvangen van Koken op Hout. Het is voor mij een nieuwe manier om een steak te bereiden, maar het resultaat is wel een heerlijk sappig en mals stuk vlees met een speciale rookachtige ‘hout’ smaak. Na gebruik kan je de […]

Puree van geroosterde gele wortelen

Puree van geroosterde gele wortelen

Ik had aardig wat gekleurde wortelen van boer Martin Topper van Zonneheerdt ontvangen en ben daar allerlei recepten mee aan het maken. Zo ook deze heerlijke puree van geroosterde gele wortelen, lekker pittig door de harissa die ik erin gebruik heb. Harissa is een pittige rode saus welke veel gebruikt worden in Noord-Afrikaanse landen. Je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden