Deze Pompoen quiche met blauwe kaas is een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem en vooral de manier waarop hij veel smaak geeft aan gerechten en hoe hij ingrediënten combineert. Bij dit gerecht serveert hij Geroosterde spruitjes met pomelo. Het recept hiervan kan je hier vinden.

Ik ben niet zo van het deeg zelf maken en heb daarom kant-en-klare plakjes voor hartige taartbodem gekocht en gebruikt in dit recept. Ik heb ze op elkaar gelegd en daarna met een deegroller uitgerold tot een grote ronde plak.
Het is nogal een bewerkelijk gerecht, ik heb daarom een dag tevoren de pompoen alvast geroosterd in de oven. En ook alvast de geroosterde spruitjes met pomelo bereid.

 

In het recept gebruikt Yotam Membrillo. Dit is een soort gelei gemaakt van kweepeer. Ik had nog een pot kweepeer chutney staan in de koelkast en heb dit hiervoor in de plaats gebruikt.
Het recept van de kweepeer chutney* vind je hier.