Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten

Krans van roomkaas met cranberries en pecannoten

Nou ik heb toch een feestelijk borrelhapje voor de feestdagen. Een krans van roomkaas met cranberries en pecannoten. Ziet dat er niet gezellig en feestelijk uit? Maak het in de vorm van een Kerstkrans en dit hapje staat te shinen op de borreltafel met de feestdagen.   Kaas   Gebruik wel een stevige roomkaas, en […]

Hamburger Pizza

Hamburger Pizza

Heb je zin in pizza, maar eigenlijk ook in een hamburger? Maak dan een hamburger pizza. Een heerlijke combinatie, dit wil je proberen. Een pizza belegd met gehakt, twee soorten kaas, ui, paprika, tomaatjes en ontbijtspek, hoe lekker klinkt dat. En heel makkelijk zelf thuis te maken.   Pizzabodem   Ik heb voor het gemak […]

BBQ Sloppy Joe van pulled oats

BBQ Sloppy Joe van pulled oats

In de Foodybox zomer van Kroon op het werk zat een pak Gold&Green Pulled Oats® Naturel. Nu had ik al eens een heerlijk gerecht gemaakt met deze pulled oats en wilde het deze keer op een andere manier verwerken. Het is een lekkere en pittige BBQ Sloppy Joe van pulled oats geworden.   Pulled Oats […]

Burrito met kipgehakt en rijst

Burrito met kipgehakt en rijst

Deze keer geen burrito met rundergehakt maar een burrito met kipgehakt en rijst. Burrito’s zijn tortilla’s die gevuld worden met vlees en bonen en daarna opgerold. Je eet ze uit het vuistje. Het is een typisch Tex Mex gerecht en wij zijn er gek op.   Burrito   Een burrito is dus een van oorsprong […]

Gratin van geroosterde rode kool

Gratin van geroosterde rode kool

Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis.   Gratin   Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne stoofvlees

Chili con carne wordt hier meestal gemaakt met (runder)gehakt. Maar origineel wordt het met rundvlees gemaakt. Ik heb hiervoor runder riblappen gebruikt en dit lekker lang laten stoven. Het is dus chili con carne stoofvlees geworden. En dit is heerlijk op een koude avond. Nodig lekker veel mensen uit, zet de grote pan met stoof […]

Spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei

Spaghetti pompoen gevuld met tomaatjes en ei

Ik had twee spaghetti pompoenen gekocht, maar ja wat ga je ermee doen. Het leukste is natuurlijk om het in de pompoen te serveren. Dus vullen maar. Het is een bijzonder soort pompoen, als je hem gegaard hebt in de oven kan je met een vork lange draden trekken van het vruchtvlees. Dit lijkt op […]

Patatje heel speciaal met pulled beef

Patatje heel speciaal met pulled beef

Pulled beef is eigenlijk niets meer dan onze ouderwetse draadjesvlees. En die heb ik verwerkt in dit patatje heel speciaal met pulled beef. Natuurlijk kan je hiervoor ook pulled pork of chicken gebruiken, maar ik had nog een restje draadjesvlees over. Dus vanavond eten we patatje heel speciaal met pulled beef.   Eigenlijk is dit […]

Mac and Cheese met paprika en ham

Mac and Cheese met paprika en ham

Het is na mijn gastric sleeve een hele puzzel wat ik wel en wat ik niet kan eten. Vlees eten gaat nog niet echt jofel, terwijl het ziekenhuis er wel op zit te hameren dat je genoeg eiwitten naar binnen krijgt. Laat ik vanavond eens pasta proberen, misschien lukt dit wel. Heb nog een rode […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden