Salade met knoflookgarnalen en avocado

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Voor deze salade met knoflookgarnalen en avocado kan je natuurlijk rauwe roerbak garnalen kopen die al gemarineerd zijn, of je marineert ze zelf. Een simpele salade maar ontzettend lekker. Eet het als lunch of als avondeten met een stukje (stok)brood erbij.   Ik heb deze salade als lunch gegeten. Brood verdraag ik na mijn gastric […]

Hartige taartjes met rode spitskool

Hartige taartjes met rode spitskool

Deze hartige taartjes met rode spitskool is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het tijdens een etentje thuis en je zult vegetariër en vleeseter hiermee een plezier doen. Je kunt natuurlijk ook een grote hartige taart ervan maken, plak dan de bladerdeeg plakjes aan elkaar. Het is een feestelijk taartje en de bereiding valt reuze mee. […]

Hollandse garnalencocktail met grapefruit

Hollandse garnalencocktail met grapefruit

De klassieke garnalencocktail blijft een topper, maar deze twist eraan is super lekker. Gebruik hiervoor wel de Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn wel een stuk duurder, maar wel een stuk lekkerder. Ik had het geluk dat ik een hele verpakking garnalen gekregen had met de Kerst en heb daar deze heerlijke Hollandse garnalencocktail met grapefruit […]

Tompouce met Hollandse garnalen

Tompouce met Hollandse garnalen

Van de heerlijke garnalen die ik mocht krijgen in de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk, heb ik een paar mooie gerechtjes gemaakt. Allereerst heb ik een bisque van de schalen gemaakt en natuurlijk een garnalencocktail. Er bleven nog wat garnaaltjes over en daarvan heb ik deze hartige Tompouce met Hollandse garnalen gemaakt. Het […]

Hollandse garnalen bisque

Hollandse garnalen bisque

In de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk zat een bak met echte verse Hollandse garnalen van het Nederlands Visbureau. Oeps ik moest ze nog pellen, dat was even een delicaat klusje met die grote handen van mij. Maar het is gelukt, heb ze er allemaal heelhuids uit gekregen. Nu had ik een bak […]

Tagliata van eendenborst

Tagliata van eendenborst

Tagliata is een klassieke Italiaanse salade gemaakt van plakjes gegrild vlees. Hierbij wordt meestal rucola, Parmezaanse kaas en een dressing geserveerd. Serveer het als een salade, een voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Het vlees wordt meestal kort gegrild of gebakken, rood/rosé en in dunne plakken geserveerd. Kies hiervoor wel een lekker stuk vlees, zoals een […]

Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto

Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto

Door de pastinaak te roosteren, krijg deze groente nog meer smaak en komt het zoete ervan goed naar boven. Het is een romige geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto geworden. Je hoeft geen room toe te voegen, maar kunt wel een lepeltje room erover doen bij het serveren.   Ik heb groentebouillon gebruikt voor deze soep, […]

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Kakisalade met feta, blauwe bessen en munt

Deze kakisalade met feta, blauwe bessen en munt is zo lekker van zichzelf dat het eigenlijk geen dressing nodig heeft. Als je toch een dressing wilt maken, meng dan wat mandarijnsap met olijfolie. Neem wel een lekkere rijpe kaki, deze zijn heerlijk zoet en dat past goed bij het zoute van de feta. De blauwe […]

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Deze Gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren.   Ik heb warm gerookte zalm flakes gebruikt, maar je kunt […]

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Paarse zoete aardappel en rode koolsoep

Vind je de kleur van deze paarse zoete aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donkerpaars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een.   De paarse zoete aardappel is een exclusieve […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden