Deze hartige taartjes met rode spitskool is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het tijdens een etentje thuis en je zult vegetariër en vleeseter hiermee een plezier doen. Je kunt natuurlijk ook een grote hartige taart ervan maken, plak dan de bladerdeeg plakjes aan elkaar. Het is een feestelijk taartje en de bereiding valt reuze mee.

 

Rode spitskool is een paars/rode variant van de bekende groene spitskool. Het is eigenlijk een soort kruising tussen de spitskool en rode kool. Het heeft bijna dezelfde smaak als rode kool, maar het grote voordeel van de rode spitskool is dat je deze maar heel kort hoeft te bakken of koken. Voor het gebruik verwijder je de buitenste bladeren en snijd hem met een groot en scherp mes doormidden. Snijd deze helften ook weer doormidden en snijd ze dan in dunne reepjes. De kool is ideaal om te roerbakken, zoals in dit gerecht. Of gebruik hem rauw in een salade.
De rode spitskool is ontzettend gezond omdat het heel veel vitamine C bevat, redenen genoeg om hem eens te kopen en er iets lekkers van te maken.

 

Rode spitskool

 

En hier heb ik nog zo’n lekker gerecht met deze kool, namelijk Rundersaucijs met gebakken rode kool.