Door de pastinaak te roosteren, krijg deze groente nog meer smaak en komt het zoete ervan goed naar boven. Het is een romige geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto geworden. Je hoeft geen room toe te voegen, maar kunt wel een lepeltje room erover doen bij het serveren.

 

Ik heb groentebouillon gebruikt voor deze soep, waardoor het een vegetarische soep is geworden, maar je kunt natuurlijk ook een lekkere kippen- of runderbouillon gebruiken.
Als je geen palmkool kunt vinden, gebruik dan de Hollandse boerenkool. Koop deze wel lekker vers aan de stengel en niet van die voorgesneden zakjes boerenkool.
Door de palmkool even te blancheren, krijgt het een mooie groene kleur en is het hele rauwe ervan af.
Houd wat hazelnoten achter en hak deze fijn. Strooi dit over de soep voordat je het serveert.
Serveer de soep met stokbrood uit de oven en wat roomboter erbij.

 

Pastinaak

 

Een heel ander recept met pastinaak zijn deze super lekkere Pastinaak frietjes met een pittige dressing. Probeer dat ook eens!