De klassieke garnalencocktail blijft een topper, maar deze twist eraan is super lekker. Gebruik hiervoor wel de Hollandse garnalen. Deze garnalen zijn wel een stuk duurder, maar wel een stuk lekkerder. Ik had het geluk dat ik een hele verpakking garnalen gekregen had met de Kerst en heb daar deze heerlijke Hollandse garnalencocktail met grapefruit van gemaakt.

 

De grapefruit maakt de cocktail net een stuk frisser en de rasp ervan in de saus doet het hem helemaal. Probeer eerst een half theelepeltje rasp door de saus, proef dan of er nog wat meer bij kan voor jou. Ik ben gek op deze citrus smaken, jij misschien iets minder dus probeer het even uit.
Om het Kerst is heb ik de saus wat luxer gemaakt door naast de mayonaise ook nog opgeklopte slagroom te gebruiken. Hierdoor krijg je een lekkere luchtige cocktailsaus.
Gebruik het liefst een goede of nog beter een zelfgemaakte mayonaise voor de saus.
De saus kan je van te voren bereiden, dus geen stress op de avond zelf.

 

Hollandse garnalen

 

Omdat ik deze garnalen zelf pellen moest, had ik heel veel garnalenschalen over. Hier heb ik een heerlijke Bisque van gemaakt. Hoe ik dat gedaan heb, kan je hier lezen.