Oesters met 4 verschillende dressings

Oesters met 4 verschillende dressings

Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]

Pittige gemberkoeken

Pittige gemberkoeken

Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar af en toe wil ik mij toch aan het bakken van iets zoets wagen. Omdat ik gek ben op gember en net kristalgember gekocht had, leek het mij een lekker idee om pittige gemberkoeken te bakken. Nou dat was een super goed idee […]

Paarse zoete aardappelsoep met 5-spice

Paarse zoete aardappelsoep met 5-spice

Ik heb een heel bijzondere maar super lekkere soep voor jullie. Namelijk een paarse zoete aardappelsoep met 5-spice specerijenmengsel. Een heerlijke romige soep met de bijzondere smaken van de vijfkruidenpoeder. De kokosmelk in de soep maakt het romig en zacht van smaak. Een hartverwarmende soep voor een koude dag.   Paarse zoete aardappelen   De […]

Paddenstoelen roomsaus

Paddenstoelen roomsaus

Champignonsaus is toch wel een feestelijke saus en manlief vindt dit heerlijk over een biefstukje. Deze saus kan je heel erg makkelijk zelf thuis maken, zoveel lekkerder dan de sausjes uit een pakje of zakje. Omdat ik diverse soorten paddenstoelen in plaats van champignons gebruikt heb, noem ik het paddenstoelen roomsaus en geen champignonsaus. Ik […]

Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes

Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes

Wil je wat minderen met vlees eten, dan heb ik een heerlijk vegetarisch en zelfs vegan gerecht voor jou. Bij deze kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes mis je het vlees echt niet. En het is ook nog eens lekker vullend. Ik heb er gele rijst bij geserveerd, maar je kunt ook een witte rijst […]

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Mocht je dit knobbelige knolletje zien liggen bij de groenteboer, koop ze dan snel en maak er dit heerlijke recept van. Geroosterde aardperen met citroen en honing en een beetje pittige mosterd moet je eens proberen! Een heerlijke manier om de aardpeer te verwerken als bijgerecht. Rooster de aardperen tot ze krokant van buiten en […]

Romige kippensoep met tortelloni

Romige kippensoep met tortelloni

Mocht je wat gegaard kippenvlees overhouden, maak er dan deze heerlijke Romige kippensoep met tortelloni van. Een snel en makkelijk te maken recept voor een hartverwarmende soep. Maak het op een doordeweekse dag met een lekker stuk brood of een groene salade erbij. Snelle comfort food, dit wil je proberen!   Kippensoep   Ik heb […]

Kaasstengels met rode pesto

Kaasstengels met rode pesto

Een heerlijk hapje voor bij de borrel of lekker bij de soep. Deze kaasstengels met rode pesto maak je heel makkelijk zelf thuis. En het voordeel ervan is dat jij de smaak bepaalt. Ik heb nu rode pesto gebruikt, maar je kunt ze ook met zelfgemaakte basilicum pesto of zonder pesto maken. Wat jij maar […]

Koolraappuree met zwarte knoflook

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige koolraappuree met zwarte knoflook zal het goed doen als bijgerecht met op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Extra romige en smaakvolle groentepuree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Het voordeel van deze koolraappuree is dat je verder geen groenten meer hoeft […]

Witte chocolademelk met dalgona en drank

Witte chocolademelk met dalgona en drank

Ben je net zoals ik gek op witte chocolade en koffie, dan is deze warme Witte chocolademelk met dalgona en drank echt iets voor jou. Kruip op de bank met een dekentje en geniet van dit goddelijke drankje.   Witte chocolademelk   Ik heb weleens zelf witte chocolademelk gemaakt, maar nu heb ik de witte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden