Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille wordt op smaak gebracht met een heerlijke romige dille dressing. Gebruik voor dit recept kipfilet. Door de kip heel langzaam te laten garen in de warme bouillon, krijg je een sappige kipfilet. Je kunt de salade (lauw)warm eten of koud op een warme zomeravond. Lekker als […]

Rode appel en knolselderijsalade met burrata

Rode appel en knolselderijsalade met burrata

Ik had nog een paar van die prachtig rode Redlove appels liggen en wilde daarmee iets maken waardoor de spectaculaire dieprode kleur mooi uitkwam. En ik had nog een heerlijke burrata kaasje liggen van de Buffalo Farm Twente. Ik heb deze combinatie bedacht en moet zeggen dat de rode appel en knolselderijsalade met burrata een […]

Salade met pompoen, peer, linzen en cranberries

Salade met pompoen, peer, linzen en cranberries

Deze warme salade met pompoen, peer, linzen en cranberries is een heerlijke vegetarische salade om te serveren op een herfstachtige dag. Het is geen moeilijke salade om te maken, de pompoen rooster je in de oven en de linzen komen uit een blikje. Dit glutenvrije recept is ideaal voor een lekker gezond diner of lunch […]

Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen

Salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen

Deze lauwwarme stevige maaltijd salade met geroosterde biet, wortel en saucijzen heb ik gemaakt van overgebleven bietjes en oerwortelen die ik in de oven gegaard heb. In de oven gepofte bietjes hebben veel meer smaak dan de kant-en-klaar gekochte gekookte bietjes. Probeer het eens, het is geen moeite, de oven doet het werk voor je. […]

Rode biet carpaccio

Rode biet carpaccio

Deze rode biet carpaccio is een heerlijke alternatieve carpaccio voor vegetariërs. Maar ook als je geen vegetariër bent, is het een heerlijk gerecht. Eet het als voorgerecht of lekker als een lunch met een stuk brood erbij. Ik had op onze tweede trip naar de Buffalo Farm Twente weer heerlijke kaasjes meegekregen, waaronder een kefir […]

Geraspte paarse wortelsalade

Geraspte paarse wortelsalade

Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek. […]

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Maak deze salade met burrata, Coburger en verse vijgen op een grote serveerplank en zet deze gezellig op tafel. Leuk als (feestelijk) voorgerecht voor 4 personen of als lunch voor 2 personen. Het is een heerlijke combinatie en de salade is niet moeilijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de lekkere […]

Zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi

Zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi

Deze kleurrijke zwarte rijst met gekleurde bietjes, wortels en halloumi is een heerlijk vegetarische maaltijd, waarbij menig vleeseter het vlees niet zal missen. Zo ook hubbie, die nooit in de gaten heeft of zit te zeuren dat er geen vlees bij zit. Als het eten maar lekker is, beseft hij niet eens dat hij vlees […]

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Zoetzuur van gekleurde wortelen

Met de mooie gekleurde wortelen die ik van boer Martin Topper van Zonneheerdt mocht ontvangen, ben ik aan het experimenteren geslagen. Van een aantal heb ik deze Zoetzuur van gekleurde wortelen gemaakt. Lekker bij gefrituurde Japanse Karaage, bij een Indonesisch gerecht of zelfs bij een salade.

Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Ik mocht verse wasabi van Sir Green Wasabi ontvangen en ben daar mee gaan experimenteren. Manlief die altijd zegt dat hij niet van mosterd, mierikswortel en wasabi houdt, heeft heerlijk zitten smullen van deze Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing. Meestal roept hij als hij een salade voorgeschoteld krijgt; “ik ben geen konijn”, maar […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden