Ingemaakte rode kool

Ingemaakte rode kool

Dit is een recept voor een snelle Ingemaakte rode kool. Maak het eens, het is echt de moeite waard en helemaal niet zoveel werk. Maak het wel het liefst een dag van te voren (meerdere dagen mag ook), dan kunnen de smaken er lekker intrekken. Het past bij heel veel gerechten zoals kip, wild, rund […]

Gouden stoofpeertjes

Gouden stoofpeertjes

Meestal zijn stoofpeertjes rood, maar ik heb de stoofpeertjes nu eens in witte wijn met kurkurma gestoofd waardoor ze een mooie ‘gouden’ kleur krijgen. Deze prachtige gouden stoofpeertjes zijn lekker als bijgerecht bij varkensvlees en wild of als toetje met een bol ijs. Omdat ze zo feestelijk zijn, passen ze prima in een Kerstmenu. Ik […]

Witte chocolade fudge met pistache en cranberries

Witte chocolade fudge met pistache en cranberries

Deze Witte chocolade fudge met pistache en cranberries is een traktatie met de feestdagen. Serveer het bij de koffie na het eten en iedereen zit te glunderen van genot aan tafel. Als je helemaal wilt uitpakken met een Kerstdessert, maak dan deze Cranberry en champagne Kerstkrans

Bisschopswijn

Bisschopswijn

Bijna Sinterklaas …. tijd voor Bisschopswijn. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken. Bisschopswijn en Glühwein zijn een hartverwarmend warme wijnen met kruiden die in de koude wintermaanden gedronken worden. Bisschopswijn wordt oorspronkelijk tijdens Sinterklaas gedronken en Glühwein vooral rond de Kersttijd. Er zit een klein verschil tussen deze twee warme wijndranken, namelijk dat […]

Wortel en zoete aardappelpuree

Wortel en zoete aardappelpuree

Deze Wortel en zoete aardappelpuree is een goed alternatief voor de ‘gewone’ aardappelpuree. Wil je nog een andere puree proberen, dan is deze Knolselderijpuree misschien ook wel iets voor je.

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Deze zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Zoete aardappelpuree zoals ze hem in Amerika eten. Ik heb de aardappelen gegaard in de oven maar je kunt de aardappelen ook schillen, in stukken snijden en koken (12-15 minuten). Kook ze niet te lang, dan worden ze papperig. Afgieten en even laten uitstomen. […]

Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen

Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk en kip. Er kunnen nog allerlei andere ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Ook kan je er rijstnoedels in koken om het nog meer een maaltijdsoep te maken. Deze Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen is een makkelijk […]

Roergebakken rode kool

Roergebakken rode kool

Heerlijke en snelle Roergebakken rode kool. Gebruik hiervoor rode spitskool, deze is meer geschikt om te roerbakken. Lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Wil je de mango chutney zelf maken? Dan vind je hier het recept.  

Rocky Road Kerstkrans

Rocky Road Kerstkrans

Deze Rocky Road Kerstkrans is een lekkernij voor de feestdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Heb je deze Cranberry en champagne Kerstkrans al gezien?    

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Pokebowl met zalm, enoki en avocado

Omdat je de vis rauw eet in deze Pokebowl met zalm, enoki en avocado, moet die wel supervers zijn! Lekker als voorgerecht of lunch. Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden