Cranberry kersencompote met whisky

Cranberry kersencompote met whisky

Deze Cranberry kersencompote met whisky is een heerlijke saus om met de feestdagen te serveren. Je kunt het ruim van te voren bereiden, laat dan afkoelen en zet weg in de koelkast. Je kunt deze compote warm of koud serveren. Het is lekker bij kip, kalkoen en varkensvlees. Deze kruidige Appelcompote is ook zo’n lekker […]

Twee kleuren brownie met verse vijgen

De topping van deze Twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Deze Chocoladetaart met stoofpeertjes is […]

Bobotie

Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een custard kurkumalaag. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte mango chutney

Rode bietmuffins

Rode bietmuffins

Deze Rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffin wel lekker smeuïg. Of probeer eens deze Wortelmuffins met een vleugje ras-el-hanout

Appel energieballetjes

Gezonde energieballetjes met de smaak van appeltaart.

Tarte tatin van mandarijntjes

Tarte tatin van mandarijntjes

Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Je kunt ook een hartige tarte tatin maken. Probeer eens deze met tomaatjes.  

Kruidig bananenbrood met pompoen

Kruidig bananenbrood met pompoen

Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]

Kokoscake met citroen en limoen

Kokoscake met citroen en limoen

Recepten swap met Thérèse Gaughan van Kitchen Exile gedaan. Ik zag deze heerlijke Kokoscake met citroen en limoen (Lemon and lime coconut cake) voorbij komen op haar facebook page en dacht die ga ik maken. Ben namelijk helemaal gek van kokos. Thérèse is een bekende en beduchte kandidaat in het kookwedstrijden circuit. Zij wint namelijk […]

Kerstkrans salade van rode sla

Kerstkrans salade van rode sla

Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van rode sla staan op jouw kerstdiner tafel. Als je deze rode sla niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon groene (veld)sla gebruiken. Gebruik hiervoor grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht. Deze Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen is ook zo’n feestelijke […]

Cranberry en champagne Kerstkrans

Cranberry en champagne Kerstkrans

Dit spectaculair nagerecht is helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze Cranberry en champagne Kerstkrans maak je het Kerstdiner helemaal af. Je kunt het een of twee dagen van te voren al maken, laat hem dan gewoon in de bakvorm goed afgedekt in de koelkast staan. Natuurlijk kan je ook ander soort fruit gebruiken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden