Deze Pesto gemaakt van boerenkool is weer eens iets anders dan de traditionele pesto gemaakt van basilicum. Probeer hem eens! In dit lekkere en makkelijk recept wordt deze pesto gebruikt: Gnocchi met tomaatjes en boerenkoolpesto
Deze Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen heb ik gemaakt met zelfgemaakte yoghurt. Lees hier hoe ik dat gedaan heb. Het is ontzettend leuk om zelf yoghurt te maken en het is ook nog eens superlekker.
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawai en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een Poke gemaakt van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Meestal wordt het […]
Voor deze Geitenyoghurtdip met verse kruiden en knoflook heb ik de zelfgemaakte geitenyoghurt nog iets laten uitlekken. Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet en giet hierin de yoghurt. Er ontstaat een lekkere friszure dip, deze kan je op smaak brengen met knoflook en verse kruiden. Serveer met een stuk brood erbij. Probeer […]
Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.
Deze Mokka chocoladefudge is toch wel een guilty pleasure van mij. Ben je ook zo gek op een chocolade verwennerij, probeer dan eens deze Chai chocoladetruffels
Deze heerlijk warme chocolademelk is er een om jezelf te verwennen. Lekker op een koude avond voor de open haard. En als je jezelf dan helemaal wilt verwennen, maak dan ook deze Cashewnoten abrikozen chocoladetruffels erbij.
Een banaan verkleed als monster. Ook leuk om te maken op kinderfeestjes, maak dan kleinere stukjes banaan en laat de oogjes achterwege.
Lekker om in de herfst of winter te bereiden. Het is geen taart voor de slanke lijn!