Origineel wordt pesto gemaakt van basilicum en pijnboompitten, ik heb er een variant op gemaakt met dille en pistachenoten. Deze dillepesto is heerlijk bij vis of bij een bietensalade. Hier vind je het recept van pesto gemaakt van basilicum Recept Dillepesto:
De overgebleven pompoenblokjes van deze Salade met avocado en geroosterde pompoen kan je weer gebruiken voor een pompoensoep of pompoensmoothie. Het recept van de Korianderpesto vind je hier
Deze Wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van te voren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en super lekker, wie wil dat […]
Je kunt deze Walnotenpasta ook maken van amandelen, hazelnoten, cashewnoten pinda’s. Als smaakmakers kan je eventueel nog kaneel, suiker, cacao of chilipeper toevoegen. Ik heb vanillezout gebruikt voor deze pasta. Ook lekker op een cracker of je boterham is deze Wortelhummus.
Deze watermeloen cranberrysmoothie is een super verfrissend drankje voor een warme dag. Je kunt het maken met ijskoude watermeloenblokjes en cranberrysap of met bevroren watermeloenstukjes. Ik heb er nu een frozen smoothie van gemaakt en heb dus bevroren fruit gebruikt. Watermeloen Wist jij dat watermeloen eigenlijk een groente is? Watermeloen behoort tot dezelfde […]
Heerlijke Kippenbouten met 7-kruidenmix. Een kruidige kip met een zelfgemaakte kruidenmix bestaande uit zeven verschillende kruiden. Lekker met deze Bloemkool couscous en Labneh. Het recept voor de 7-kruidenmix vind je hier.
Maak zelf een 7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten, het is helemaal niet moeilijk en je bepaalt zelf welke kruiden erin gaan. Deze kruidenmix heb ik gebruikt voor dit Kippenbouten recept
Ik heb deze salade eens in Spanje gegeten en vond hem zo lekker. De Spaanse salade met aardappel en boontjes oftewel Ensalada Rusa is een klassieke salade dat populair is in heel Spanje. Met een combinatie van in blokjes gesneden aardappelen en gekookte groenten is ingeblikte ansjovis hier de echte ster. Dit is een makkelijke […]
De traditionele Spaanse aardappel omelet – Tortilla de Patatas – is heerlijk als een (vegetarische) maaltijd of als tapas te serveren. Mijn broertje woont al 35 jaar op Ibiza en is daar jarenlang als chef werkzaam geweest. Regelmatig stuurt hij mij (summiere) Spaanse recepten. Dan moet ik zelf maar uitzoeken wat ik ervan maak. Vaak […]