Farro met paprika

Farro met paprika

Deze Farro met paprika is een lekker vegetarisch gerecht. Farro is een oeroud Italiaans graan en heeft een nootachtige smaak met een stevige bite, te koop bij de natuurwinkel. Afhankelijk van het soort farro dat je gebruikt moet je de korrels eerst weken. Hierna kunnen ze worden gekookt (ongeveer 40 min.) in gezouten water. Deze […]

Eiercurry

Eiercurry

Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met witte rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in […]

Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes

Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes

Deze Courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes is een lekkere en stevige vegetarische soep gemaakt van courgette, prei en met een kervelsaus erover. En nog zo’n lekkere vegetarische soep is deze wortelsoep. Probeer hem eens.

Bubble and squeak

Bubble and squeak

Bubble and squeak is een traditioneel Engels gerecht gemaakt om de kliekjes van zondag te verwerken. De ingrediënten bestaan ongeveer voor de helft uit aardappel(puree), aangevuld met restjes gekookte groenten. De fijngesneden groenten worden in een koekenpan als een stamppotje gebakken tot een soort koek. Zo aan het eind van onze vegetarische maand heb ik […]

Broodje halloumi met pesto

Broodje halloumi met pesto

Dit vegetarisch gegrilde broodje halloumi met pesto wordt gecombineerd met tomaat, rucola en ingemaakte rode uienringen. Gooi de halloumi op de grill of in een grillpan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt, en binnen 15 minuten ben je klaar om te eten! Een smakelijk ciabatta broodje in mediterrane stijl, gemaakt met gegrilde halloumi […]

Burgers gemaakt van bonen

Burgers gemaakt van bonen

Dit is echt een geweldig recept voor zelfgemaakte burgers gemaakt van bonen. Complex en bevredigend met een robuuste textuur waar zelfs carnivoren dol op zijn. Dit is een heerlijk vegetarisch alternatief voor een burger gemaakt van vlees. In zijn ideale vorm moet een bonenburger smeuïg en vlezig zijn, dat niet uit elkaar valt en een […]

Stamppot boerenkool met zoete aardappelen

Stamppot boerenkool met zoete aardappelen

Deze Stamppot boerenkool met zoete aardappelen is een vegetarische twist op de ouderwetse stamppot boerenkool. Lekker met rode ui en feta. Als je gek op boerenkool bent en eens iets anders wilt proberen dan de klassieke boerenkoolstamppot, probeer dan eens deze stamppot. Je kunt er eventueel ook gebakken spekjes door doen en/of serveren met een […]

mango daiquiry

Mango daiquiri

Op een van onze trips naar Ibiza, dronken we een frozen mango daiquiri bij de Cotton Club. Met het mooie weer en het prachtige uitzicht over zee smaakte deze cocktail natuurlijk super goed. Maar toen we na 4 van deze cocktails de rekening kregen, schrokken we toch wel even. Maar ja …. het is vakantie, […]

Bloemkool steaks met olijven en tomatensaus

Bloemkool steaks met olijven en tomatensaus

Ik ben dol op groenten. Ik laat me verleiden tot het kopen van allerlei soorten producten op de boerenmarkten. Maar hoezeer ik ook van groenten hou, ik zou nooit vegetariër kunnen zijn. Sorry dat ik teleurstel, maar ik geef de kip de schuld. Wat carnivoren zich niet realiseren is dat vegetarische maaltijden niet saai zijn. […]

Bloemkoolsteaks met quinoa

Bloemkoolsteaks met quinoa

Ik heb voor dit gerecht Bloemkoolsteaks met quinoa drie kleuren quinoa gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Bloemkool grillen op deze manier is heerlijk. Van de overgebleven bloemkool kan je deze heerlijke soep maken: Geroosterde bloemkool en zoete aardappelsoep

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden