Buddha vingers marmelade

Buddha vingers marmelade

Ik zag bij mijn groenteboer een bijzonder citrusvrucht liggen en heb het gelijk maar gekocht voordat het weg was. Het is de zogenaamde Buddha hand, Buddha fingers of ook wel vingercitroen genoemd. Een heerlijk ruikende vrucht zonder vruchtvlees. Maar ja dan koop je zoiets, wat ga je ermee doen. Ik had al een vinger van […]

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Als je gek bent op bietjes, dan moet je beslist eens deze geroosterde bietjes met honing en azijn maken. De bietjes krijgen een intensere smaak omdat je ze in de oven roostert, maar daarnaast krijgen ze nog extra smaak door de honing en azijn. Ik denk zelfs dat iemand die niet van bietjes houdt, dit […]

Gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus

Gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus

Ik heb toch een heerlijk ovengerecht voor jullie, namelijk deze gehaktballetjes met orzo en ricotta in tomatensaus. Je bakt eerst alles even aan, doet het in een ovenschaal en laat het gerecht in de oven verder garen. De ricotta wordt dan een beetje gebakken en dat geeft een heerlijke smaak aan de saus. Wij zijn […]

Pompoen donuts met gekruide honing

Pompoen donuts met gekruide honing

Ik heb toch een heerlijk recept voor pompoen donuts met gekruide honing voor jullie. Je bakt de donuts in de oven en daar wentel je ze door een heerlijk honing wat op smaak gebracht is met een 5-spice kruidenmix. Nou ik kan je verklappen dat er reuze lekker gaat ruiken in de keuken als je […]

Dan Dan noedels

Dan Dan noedels

Dan Dan noedels of dandan noodles zijn ontzettend populair in Szechuan China. De gerechten uit de Szechuan streek zijn ontzettend spicy, dit komt door het gebruik van de Szechuan pepers en de pittige chili-olie. Als je niet van pittig houdt, kan je minder pepers en chili-olie gebruiken, maar het is het brandje in jouw mond […]

Andijviestamppot met fenegriek kaas

Andijviestamppot met fenegriek kaas

Ik ben gek op andijviestamppot en kwam tot de ontdekking dat ik hiervan maar een recept heb staan op de site. Vandaag heb ik een heerlijke andijviestamppot met fenegriek kaas gemaakt, dit was zo lekker dat ik gelijk het recept maar heb uitgeschreven voor jullie. Je kunt er ook een vegetarische variant van maken door […]

Groene linzen curry met boerenkool

Groene linzen curry met boerenkool

Ik heb toch een heerlijk linzengerecht voor jullie. Als je nog nooit linzen geprobeerd hebt of denkt dat je dit niet lekker vindt, dan moet je eens deze groene linzen curry met boerenkool proberen. Wedden dat je dit heerlijk vindt. Linzen in een romige kokosmelksaus met de pittige specerijen van de groene curry kruidenmix, jammie! […]

Bitterballen met chorizo en paprika

Bitterballen met chorizo en paprika

Het is weer zo ver …. de swiepswapswoep receptenswap van Mandy van Mandyandmore is deze maand weer een feit. Ik werd gekoppeld aan Ilona van Worstenbroodenwijn. Misschien wist je het nog niet, maar die leuke Ilona is DE bitterballen koningin van Nederland. Natuurlijk moest het een bitterbalrecept worden die ik ging maken van haar en […]

Libanese erwtensoep

Libanese erwtensoep

Het is echt snert weer en ik werd door Peulvruchten.nl uitgedaagd om een speciale erwtensoep te maken. Nu ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken en heb daarom een heerlijke Libanese erwtensoep gemaakt. Behalve de Hollandse snert, hebben ook andere landen hun erwtensoep. Deze vegetarische erwtensoep is romig met de heerlijke smaken van het Midden-Oosten. […]

Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs

Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs

Heerlijk avondje is gekomen. December, ik houd ervan. Niet van de winter, oh nee geef mij de zomer maar, maar de maand december is toch echt wel gezellig, lekker en feestelijk. Speciaal voor Sinterklaas heb ik een Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs recept voor jullie. Helemaal niet moeilijk om te maken en eigenlijk ontzettend leuk om […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden