Cracker met haring en komkommer

Cracker met haring en komkommer

Eindelijk lagen ze in de supermarkt bij ons in het dorp, de driehoekige knäckebröd van Leksands. En ik ga nu heerlijke belegde crackers maken met deze driehoekjes. De eerste is een cracker met haring en komkommer geworden. Natuurlijk kan je voor dit recept ook een ander soort cracker of knäckebröd gebruiken. Je kunt ook mierikswortel […]

Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen

Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen

Ik had me laten verleiden om heel veel kiwi’s te kopen (tja aanbiedingen hè). Maar ze dreigen allemaal tegelijk rijp te worden in de fruitmand, dus snel opmaken dus. Vanmorgen hebben we deze heerlijke Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen gegeten als ontbijt. Dit is ook heel erg lekker als toetje.   Dit heerlijke glaasje […]

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Heb jij weleens een uitgebreid Engels ontbijt gegeten? Een full English breakfast bestaat vaak uit gebakken spek, worstjes, eieren, tomaten en paddenstoelen. Je kunt er ook nog witte bonen en/of bloedworst bij verwachten. Veel Engelse pubs serveren dit ontbijt, je kunt het dit zelfs de hele dag bestellen. Ook in Amerika is dit ontbijt erg […]

Mozzarella nuggets met pesto

Mozzarella nuggets met pesto

Ze zien er uit als bitterballen, maar het zijn mozzarella nuggets. Ik heb hiervoor de kleine bolletjes mozzarella gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een grote bol in kleine stukjes snijden. Deze mozzarella nuggets met pesto zijn lekker als borrelhapje.   Ik heb er Mexicaanse smaken aan gegeven, door de panko te kruiden met pittige […]

Aardbeien Eton Mess met hangop

Aardbeien Eton Mess met hangop

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]

Gin Tonic met mandarijn en dragon

Gin Tonic met mandarijn en dragon

Tja je koopt een grote bos verse dragon bij de groenteboer, gebruikt een paar takken en dan houd je nog mega veel over. Heel veel dragon recepten verzinnen dan maar. Naast de klassieke Bearnaise saus en de ….., heb ik ook deze heerlijke Gin Tonic met mandarijn en dragon gemaakt. Ik had namelijk nog wat […]

Rode bieten orzotto met balsamico

Rode bieten orzotto met balsamico

Orzo betekent in het Italiaans letterlijk ‘gerst’ en heeft de vorm van een rijstkorrel. Deze pastasoort wordt zowel de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken veel gebruikt wordt. Het is heel snel gekookt, daarom is deze rode bieten orzotto met balsamico helemaal geschikt voor een doordeweekse maaltijd.   Je kunt in plaats van orzo […]

Eivormige pavlova met advocaatroom

Eivormige pavlova met advocaatroom

Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd. Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine […]

Zelf béarnaisesaus maken

Zelf béarnaisesaus maken

Sauce béarnaise is een oer klassieke Franse saus gemaakt van o.a. eigeel, boter en dragon. Tournedos met béarnaisesaus is een echt retro gerecht. Maar zoals zoveel van deze klassiekers, blijft het een heerlijke saus. Niet goed voor de lijn, maar ja af en toe moet je dit kunnen eten. En moet je deze basissauzen ook […]

Granita van grapefruit met dragon

Granita van grapefruit met dragon

Grapefruit met dragon? Ja …. dit is een heerlijke combi. Verse kruiden en fruit kunnen goede vriendjes zijn. Zo is basilicum bijvoorbeeld heerlijk bij aardbeien, probeer het maar eens. Ik had nog een wat dragon over en heel veel rode grapefruits in de fruitschaal liggen, dus een goed excuus om deze heerlijke granita van grapefruit […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden