Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Vega coquilles met duxelles en kaassaus

Ik heb toch zo’n superleuk gerechtje voor jullie. Deze vega coquilles met duxelles en kaassaus maak je van koningsboleten. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht wat elke vleeseter ook lekker zal vinden. En zeg nou zelf…..dit ziet er toch super feestelijk uit!   Koningsboleten   De koningsboleet kent vele namen zoals king boleten, koningsoesterzwammen, kruisdisteloesterzwam of duinvoetje. […]

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold. Het kan van tevoren worden gemaakt, dus het is perfect voor een feestje. Deze spinazierollade heeft een heerlijke vulling van roomkaas, gerookte zalm en mierikswortel. Het is een eenvoudig recept dat zowel warm als koud wordt geserveerd. […]

Slawraps met surimi salade

Slawraps met surimi salade

Deze kleine slawraps met surimi salade zijn een gemakkelijk te maken borrelhapje of voorgerechtje. Het zijn ook de perfecte hapjes voor een feestelijk etentje thuis. Het mooie van dit recept is dat je de surimi salade de avond ervoor alvast kunt maken. Dan is het eenvoudigweg een kwestie van de slawraps vullen als jouw gasten […]

Rode kool gestoofd met tutti frutti

Rode kool gestoofd met tutti frutti

Je kent ongetwijfeld wel tutti frutti, een mix van gedroogde vruchten die meestal bestaat uit appel, abrikoos en pruim. Je kunt het zo eten, maar het wordt nog lekkerder als je de vruchten gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd met tutti frutti. De combinatie van kool met de tutti frutti maakt dit […]

Nutella mousse

Nutella mousse

Deze Nutella mousse met slechts twee ingrediënten is een superlekker dessert dat in minder dan 10 minuten klaar is. Het is licht, luchtig, fluweelzacht en zo decadent. Maak het thuis volgens mijn makkelijke en snelle recept (zonder eieren en glutenvrij). Nutella mousse is waarschijnlijk het gemakkelijkste dessert dat je ooit kunt maken! Je hebt slechts […]

Zoete aardappelplakken uit de oven

Zoete aardappelplakken uit de oven

Van alle heerlijke manieren waarop zoete aardappelen kunnen worden bereid, zijn deze zoete aardappelplakken uit de oven een van mijn favorieten aller tijden. Het is niet te beschrijven hoe verrukkelijk dit smeltend zachte, diep gekaramelliseerde, smaakvolle bijgerecht van zoete aardappel is. Door deze bereiding op hoge temperatuur in de oven, concentreert zowel de zoete als […]

Romige cocktail van pompoen

Romige cocktail van pompoen

Tijdens het herfstseizoen draait het allemaal om de klassieke Pumpkin Spice Latte, maar zodra het happy hour nadert, verlangen we naar iets sterkers. En ik heb de ideale herfstcocktail voor jullie, namelijk deze heerlijke romige cocktail van pompoen. Het is niet alleen een heerlijke herfstcocktail, maar het is ook nog eens super eenvoudig te maken. […]

Galette met hasselback aubergine

Galette met hasselback aubergine

Deze hartige galette met hasselback aubergine, zwarte knoflook en zwarte ui is eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Het bevat ingrediënten boordevol smaak, waaronder de rijke aubergine, de iets zoete zwarte knoflook en ui en de pittige kaas. Deze hartige galette is zeker het hoogtepunt van elke maaltijd! Maak hem als vegetarisch voorgerecht of hoofdgerecht […]

Tarbotmoot met paddenstoelen roomsaus

Tarbotmoot met paddenstoelen roomsaus

Ik heb voor het eerst online boodschappen gedaan bij Crisp. Wat een keuze heb je daar en ook heel veel soorten vis. Ik had o.a. een tarbotmoot met vel besteld en diverse super verse groenten zoals die mooie regenboog snijbiet en ook nog cantharellen. Als ik die drie nu eens combineer in een gerecht? Nou […]

Gestoofde peer salade met blauwe kaas

Gestoofde peer salade met blauwe kaas

In rode wijn gestoofde peren met waterkers, knapperige noten en hartige blauwe kaas als vervanging voor een traditioneel kaasgerecht of als voorgerecht van een maaltijd. Deze gestoofde peer salade met blauwe kaas is prachtig om te zien en oh zo lekker om te eten! Er is iets zo bevredigend aan een gerecht dat er even […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden