Als je in een kleiner gezelschap bent met de feestdagen en je niet een hele kalkoen wilt bereiden, dan is deze kalkoenrollade met barbecuesaus een mooi alternatief. Ik heb de rollade gemaakt van kalkoendij, een lekker mals stukje vlees van de kalkoen. En het voordeel van de dijfilet is dat het niet droog wordt maar […]
Ik heb toch een heerlijke pastasalade voor jullie. Deze warme pastasalade met geroosterde groenten is vooral lekker in de herfst of winter. En het ziet er zo feestelijk uit, je zou het zelfs kunnen maken met de feestdagen. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als heerlijk bijgerecht met de Kerst. En het leuke van deze […]
Wil je eens iets bijzonders serveren op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen, maak dan deze kranssalade met gerookte zalm en paling. Ik heb het op een heel groot rond bord geserveerd en er een krans van gemaakt om het extra feestelijk te maken. Ik heb twee soorten gerookte zalm gebruikt voor deze […]
Ik had een grote pot chai thee gezet en hier bleef aardig wat van over. Omdat ik in principe niets weggooi, wilde ik die thee toch nog ergens voor gaan gebruiken. Het is een zalige winterse rum cocktail met chai thee geworden. Een heerlijk kruidig drankje door de chai thee en verwarmend door de rum […]
Ik ben gek op gekleurde bietjes en daarom vind je wel een paar recepten hiermee op de site. Vandaag heb ik gele bietjes gekocht en deze in rode bietensap gekookt. De bietjes worden dan mooi rood aan de buitenkant en van binnen zijn ze nog geel. Hiermee heb ik deze heerlijke salade met gele bietjes […]
Wil je met de feestdagen een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht serveren, dan heb ik daar het perfecte recept voor. Met deze quiche met prei, geitenkaas en cranberries doe je een vegetariër een groot plezier en die gaat ook de vleesliefhebber lekker vinden. Een quiche met gesmolten geitenkaas en iets zoete cranberry compote erop, dit wil je […]
Wij zijn gek op stoofpeertjes en ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het in cider gestoofde peren geworden. In de perencider waarin ik de peertjes gestoofd heb, is alleen nog maar suiker en een vanillestokje toegevoegd. Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijk en feestelijk […]
Op onze trip naar Terschelling hadden we de laatste dag een rum proeverij bij een lokale rum en whisky bottelaar. We hebben daar een paar heerlijke flessen rum en whisky gekocht en bij het weggaan kreeg ik nog een flesje Pedro Ximenez in mijn handen gedrukt. Heerlijk om te drinken bij een kaasplankje of bij […]
Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor de feestdagen voor jullie. Deze zoete aardappel stapeltjes passen bij heel veel gerechten, lekker bij kalkoen, vlees, vis en vegetarische gerechten. Ze zijn lekker krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen, een leuke manier om zoete aardappel eens op een andere manier te serveren. Zoete aardappel […]
Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze vegetarische Wellington van wintergroenten zal het goed doen als vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen. Je kunt het meeste van tevoren bereiden en op de avond zelf bak je de hartige taart in de oven. Zelfs de vleeseters zullen dit lekker vinden! Wellington Een […]