Broodje sweet & sticky kipdijfilet

Broodje sweet & sticky kipdijfilet

Dit heerlijke broodje sweet & sticky kipdijfilet kan je eten als lunch of als avondeten. Het is weer zo’n Amerikaans recept wat ik graag van manlief maak. Omdat hij 26 jaar in Amerika gewoond heeft, staan er diverse Amerikaanse recepten op de site. Zo ook dit lekkere broodje, waar je jouw vingers bij aflikt. Ik […]

Groene curry met skrei en courgetti

Groene curry met skrei en courgetti

Wij zijn van plan om wat meer groenten te eten en wat lichter te eten. Deze groene curry met skrei en courgetti is hiervoor een heel geschikt maaltje. Er zit heel veel groene groenten en de vis maakt het een lichte maaltijd.   Curry in a hurry   Meestal ben ik niet zo van de […]

Zalm in een spinazie roomsaus

Zalm in een spinazie roomsaus

En weer zo’n typisch gerecht uit Amerika. Tuscan salmon noemen ze het daar. Je kunt het in diverse (Italiaanse) restaurants op de menukaart vinden. Op verzoek van hubbie heb ik dan toch maar eens deze zalm in spinazie roomsaus gemaakt en hij vond het te lekker.   Amerikaanse recepten   Je zult op de site […]

Dhal met pompoen, spinazie en tomaten

Dhal met pompoen, spinazie en tomaten

Dhal (soms dal, dahl of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen), deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soep gekookt, die dhal genoemd wordt. Ik heb nu een dhal met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die er […]

Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui

Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui

Deze burger van portobello, aubergine, brie en rode ui is niet de meest fotogenieke burger maar wel de lekkerste vegetarische burger die je ooit gegeten hebt. De grote portobello is zo vleesachtig, dat je denkt dat je een echte burger zit te eten. Ook is hij zo lekker door de smaakexplosie van de rode ui, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden