Koekjes met ruby chocolade

Koekjes met ruby chocolade

Ik had nog van die heerlijke roze chocolade over van deze goddelijke Ruby chocolade truffels en wilde nog een ander recept maken met de ruby drops. Het zijn koekjes met ruby chocolade geworden. Ze zitten in het deeg verwerkt en smelten lekker door de koekjes heen als je ze bakt. De smaak van deze ruby […]

Zachte amaretti koekjes

Zachte amaretti koekjes

Deze Siciliaanse amandelkoekjes heb ik gemaakt volgens een recept van Pasqualino en Pauline van danoi.be. Op hun website kan jij je laten inspireren door hun (h)eerlijke Italiaanse recepten. Met een Italiaanse man in huis en de geheimen uit de keuken van nonna, ben je hier op het juiste adres voor echt en lekker Italiaanse gerechten. […]

Aardbeien Eton Mess met hangop

Aardbeien Eton Mess met hangop

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]

Eivormige pavlova met advocaatroom

Eivormige pavlova met advocaatroom

Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd. Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine […]

Chocolade pindarepen

Chocolade pindarepen

Een waarschuwing vooraf: vooral niet maken ….. deze chocolade pindarepen zijn verslavend lekker. Maar ja dat geldt voor alles waar karamel in zit natuurlijk. Ik heb zoute pinda’s hiervoor gebruikt, zoet en zout gaat namelijk heel goed samen. Denk aan salted caramel, ook zo verslavend lekker. Je kunt de chocolade in repen snijden of in […]

Mokka crème brûlée

Mokka crème brûlée

Het foodblogevent van de maand oktober is koffie in de keuken. Wat ga ik bereiden met koffie? Ik wist het….ik wilde nog een keer crème brûlée maken. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat skills, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Ik heb deze […]

Speculaas spekjes

Deze speculaas spekjes zijn ideaal voor Sinterklaas avond of sowieso lekker in de maand december. In Nederland noemen we het spekjes, maar het zijn eigenlijk marshmallows. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus het werd tijd dat ik dit eens ging proberen. En dat kwam goed uit, want ik had aardig wat eiwitten in de […]

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Ik ben groot fan van Nigella Lawson, heerlijk mens en heerlijke recepten. Ik zag eens het recept Forgotten cookies voorbij komen en die leken mij erg lekker. Ik had nog wat eiwitten in de koelkast staan, dat kwam dus goed uit. Natuurlijk maak ik er weer mijn eigen variant van, het zijn schuimkoekjes met cranberries […]

Fluweelzacht limoendessert in een glaasje

Fluweelzacht limoendessert in een glaasje

Manlief heeft 24 jaar in Florida (USA) gewoond en is daar verslingerd geraakt aan Key Lime Pie. Nu maakt zijn zoon fantastische Key Lime Pies voor hem, dus daar waag ik mij maar niet aan. Ik heb dit weekend een Lime Posset gemaakt, dit komt qua smaak wel een beetje in de buurt van de […]

Paascake met advocaat

Paascake met advocaat

De kleur van Pasen is toch wel geel en daarom past advocaat zo goed bij Pasen. Deze Paascake met advocaat is dan ook een ideale verwennerij met de Paasdagen. Ik heb voor dit recept een ganzenei gebruikt, het is daar momenteel de tijd van het jaar voor. Ganzeneieren doen het heel goed in een cake, ze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden