Sparkling Gold Champagne Cocktail

Sparkling Gold Champagne Cocktail

Laten we met deze cocktail proosten op een geweldig, gelukkig en gezond Nieuwjaar. Je kunt Champagne, Prosecco of een Cava gebruiken voor deze Sparkling Gold Champagne Cocktail. Door de bruine rum en Amaretto krijgt de cocktail zijn mooie gouden kleur.   Champagne   Champagne hoort er een beetje bij met Oud en Nieuw. En als […]

Tournedos met Stroganoff saus

Tournedos met Stroganoff saus

Stroganoff saus is een klassieker welke oorspronkelijk uit de Russische keuken komt. Vandaar de wodka erin! Het is een pittige saus en werd traditioneel geserveerd met ossenhaas, Bœuf Stroganoff zo stond het op de menukaart in het restaurant van mijn ouders. De hele ossenhaas werd dan saignant gegaard en aan tafel moesten wij de ossenhaas […]

Karnemelk cranberry scones

Karnemelk cranberry scones

De feestdagen zitten er aan te komen en ik zie clotted cream staan in de blauwe grootgrutter in ons dorp. Nu kan ik clotted cream nooit vinden in ons dorpje, dus heb ik toch maar snel het flesje meegenomen. Maar ja wat doe je er dan mee. De traditionele scones maken en omdat het bijna […]

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Deze pastinaak frietjes met een pittige dressing is weer eens een andere manier om pastinaak te bereiden. Door de pastinaak te serveren met deze dressing, krijg je een heerlijk zoet/zuur en pikant frietje. Pastinaak is een vergeten groente, maar maakt aardig zijn comeback. De wortelvormige knol is verkrijgbaar in de herfst en winter. Je kunt […]

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven

Deze gerookte tonijnsalade met grapefruit en olijven is een feestelijk voorgerecht voor een bijzonder dinertje. Het rokerige van de tonijn gaat goed samen met het zure van de grapefruit en het zoute van de zwarte olijven. Hubbie is gek op tonijn, daarom heb ik hem verrast met deze salade. Hij was helemaal lyrisch, ondanks dat […]

Roergebakken Cavelo Nero

Roergebakken Cavolo Nero

Cavolo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is een wintergroente die oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied. Deze groente is erg populair in Italië, waar het veel gegeten wordt vooral in de ‘winter’ minestrone soep. De groente maakt nu zijn opmars in Nederland en wordt hier ook zelfs geteeld. Cavolo Nero heeft wel iets weg van […]

Cranberry mandarijn Kerstcocktail

Cranberry mandarijn Kerstcocktail

Dit is een lekkere cocktail om te maken met de feestdagen. Voor de kinderen laat je de rum eruit. Dan kunnen zij gewoon gezellig meedoen met deze Cranberry mandarijn Kerstcocktail. Snijd van te voren de mandarijntjes met schil in kwarten en leg ze samen met de cranberries minimaal een uurtje van te voren in de […]

Cranberry amandelspijs taartjes

Cranberry amandelspijs taartjes

Deze cranberry amandelspijs taartjes zijn lekkere zoete traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Maak ruim van te voren de cranberrycompote, het recept ervoor kan je hier vinden. Gebruik wel goed afgekoelde cranberrycompote. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg gebruikt voor deze taartjes, maar je kunt ook losse bladerdeegvellen ervoor […]

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Deze Schwarzwalder Kirsch Trifle is een fantastisch nagerecht voor de Kerstdagen. Maak het een dag van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Een prachtig dessert wat de show zal stelen op de Kersttafel. Het voordeel van dit dessert een dag van te […]

Hoe bereid je een Kerst kalkoen

Hoe bereid je een Kerst kalkoen

Koop een goede kwaliteit kalkoen, hier kan je lezen waar ik de kalkoen vandaan heb. Maar hoe bereid je een Kerst kalkoen. Het grootste probleem bij het garen van een kalkoen is dat de poten meer tijd nodig hebben dan de borst. Als je de eerst helft van de braadtijd de kalkoen met de borstkant […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden