Risotto met paddenstoelen

Risotto met paddenstoelen

Het is nu echt herfst, tijd voor een gerecht met paddenstoelen. Deze Risotto met paddenstoelen is een klassiek Italiaans gerecht. Heb je trouwens mijn blog over Paddenstoelen al een gelezen? Risotto ai funghi zoals het zo mooi heet op z’n Italiaans staat er dus op het menu vandaag. Koop de paddenstoelen die je lekker vindt, […]

Geglaceerde rode wortelen

Geglaceerde rode wortelen

Met die mooie en bijzondere rode wortelen van Zonneheerdt wilde ik iets speciaals doen. Omdat het tegen het einde van het jaar loopt en ik al volop met Kerstrecepten bezig ben, heb ik dit speciale recept bedacht. Geglaceerde rode wortelen met whisky, sinaasappel en honing. Dit is een hele lekkere manier om wortelen te bereiden. […]

Paarse wortelsoep

Paarse wortelsoep

Heb je mijn blog over Kleurrijke vergeten groenten uit de Flevopolder al gelezen? Ik mocht diverse gekleurde wortels en bietjes ontvangen van boer Martin.   Door de wortels te raspen, verkort je heel erg de kooktijd van de wortels. Houdt wat rasp achter voor de garnering van de soep. Natuurlijk kan je deze soep ook […]

Pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel

Pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel

Deze pittige hutspot van paarse wortel en zoete aardappel is een heerlijke maaltijd voor koude dagen. Ik vind het altijd leuk om een twist aan klassieke recepten te geven, zo ook aan de hutspot. Is het geen plaatje geworden dit bordje met prachtige kleuren? De vleeseters kunnen er natuurlijk ook een lekkere rookworst of stukje […]

Pittig koriander knoflook naanbrood

Pittig koriander knoflook naanbrood

Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En […]

Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro

Pappa al Pomodoro oftewel Toscaanse tomaten broodsoep is een perfecte soep om te maken als je teveel tomaten hebt liggen, die overrijp dreigen te gaan. En als je een brood zoals bijvoorbeeld een Ciabatta hebt liggen van 2 dagen oud. Oud brood in je soep? Ja oud brood in je soep. En maak de soep […]

Flammkuchen met oesterzwam, blauwe kaas en druiven

Flammkuchen met oesterzwam, blauwe kaas en druiven

Geen zin om boodschappen te doen. Wat ligt er nog in de koelkast: een paar oesterzwammen, stukje blauwe kaas en druifjes van de druivenpluk van de wijngaard in Zeewolde. Een derde van de druivenpluk wordt weggegooid en dat vind ik zonde, daarom heb ik een paar trosjes meegenomen. Ik had ook nog een kant-en-klare rol […]

Wasabi dip met rauwkost

Wasabi dip met rauwkost

Deze wasabi dip met rauwkost is een heerlijke en gezonde borrelhap. Ook leuk als voorgerecht, zet dan een dienblad midden op tafel en ieder kan dippen wat hij wil. Je kunt hiervoor allerlei rauwe groenten gebruiken, zoals bloemkool, venkel, wortel, etc. Neem wel de groenten van het seizoen. Wil je de groenten niet rauw eten, blancheer […]

Geitenkaas met biet en shiitake

Geitenkaas met biet en shiitake

Dit recept vond ik in het boek From Farm to Fork in Twente wat ik van Nico Dingemans mocht ontvangen toen wij in Ootmarsum Twente verbleven. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het over ambachtelijke streekproducten welke gastronomisch verwerkt worden door de topchefs uit Twente. Meesterkok Michel van Riswijk heeft een […]

Salade met Griekse boontjes mix en gebakken feta

Salade met Griekse boontjes mix en gebakken feta

Ik mocht van de firma Kesbeke 3 soorten salade boontjes ontvangen die zij in samenwerking met Joke Boon hebben gecreëerd. Natuurlijk ben ik superbenieuwd naar deze bonenmixen. Er is een Hollandse, Mediterrane en een Griekse mix. De laatste heb ik gebruikt voor deze salade met Griekse boontjes mix en gebakken feta. Omdat het herfstig koud […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden