Spaghetti met gepofte knoflook en Tête de Moine

Spaghetti met gepofte knoflook en Tête de Moine

Deze Spaghetti met gepofte knoflook en Tête de Moine lijkt een beetje op Spaghetti aglio e olio, maar met het verschil dat ik een hele bol gepofte knoflook heb gebruikt en een verse rode peper. En ik had nog een stuk Tête de Moine kaas van de feestdagen liggen, die leek mij er wel lekker […]

Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème

Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème

Stevige smaken in deze wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème. Je roostert bloemkoolroosjes beetgaar in de oven en wentelt ze daarna door een pikante saus, op deze manier zal een carnivoor zijn vlees niet missen. Tip: Rooster de bloemkoolroosjes eventueel de avond ervoor, zodat je op de avond zelf snel klaar bent met de […]

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Carrots and leeks Turkish style heet het recept van Yotam Ottolenghi, waar ik dit recept paarse wortelen en prei met 5 granen op gebaseerd heb. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Yotam Ottolenghi. Vooral de manier waarop hij groente verwerkt in zijn recepten. Het is een bewerkelijk recept, je moet er […]

Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen

Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen

Ook deze lekkere knolletjes heb ik gescoord in Het Lokaal in Amersfoort. Maar ja wat doe je er dan mee. Ik heb ze gecombineerd in dit vegetarisch gerecht Pasta met herfstknolletjes, spinazie en oesterzwammen. Herfstknolletjes zijn een oude (vergeten) groente die in Nederland alleen nog in de biologische landbouw geteeld wordt. Het is dezelfde knol […]

Bulgur met kikkererwten en geglaceerde wortelen

Bulgur met kikkererwten en geglaceerde wortelen

Met een tas vol met lekkere ingrediënten verlieten wij Het Lokaal te Amersfoort. Bij het shoppen had ik al een idee van wat ik wilde gaan maken van al het lekkers. Omdat wij in onze vegetarische maand (elk jaar in januari) zitten, worden dat uiteraard vegetarische gerechten. Vandaag is het bulgur met kikkererwten en geglaceerde […]

Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten

Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten

Elk jaar in januari gaan wij met onszelf de uitdaging aan om 31 dagen vleesloos te eten. Deze Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten is één van de gerechten van de afgelopen week. Je kunt de omeletwrap eventueel ook vullen met shi-itake, peultjes, of andere groenten, waar jij zin in hebt of wat je in […]

Orzo met paddenstoelen en balsamico

Orzo met paddenstoelen en balsamico

Orzo is een pastasoort wat lijkt op een rijstkorrel. Het wordt vooral veel in de Italiaanse, Turkse, Griekse en Arabische keuken gebruikt. In de Italiaanse keuken wordt het o.a. in soepen gebruikt in plaats van vermicelli. Of als vervanging van risotto rijst in een risotto gerecht, ze noemen het dan orzotto. Je kunt couscous ook […]

Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei

Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei

Even iets heel anders bereiden dan boerenkoolstamppot. Probeer deze pittige soep met een Thaise twist. Ik heb voor het gemak een lekkere groene currypasta uit de winkel genomen in plaats van zelf de curry pasta te maken. Deze groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei is een goede kickstart van onze vegetarische maand januari. Zeker […]

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Pastinaak frietjes met een pittige dressing

Deze pastinaak frietjes met een pittige dressing is weer eens een andere manier om pastinaak te bereiden. Door de pastinaak te serveren met deze dressing, krijg je een heerlijk zoet/zuur en pikant frietje. Pastinaak is een vergeten groente, maar maakt aardig zijn comeback. De wortelvormige knol is verkrijgbaar in de herfst en winter. Je kunt […]

In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings

In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings

Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte aardappelen met 3 toppings. Je kunt het beste een zeer kruimige aardappel hiervoor gebruiken, deze geven het lekkerste resultaat. Een krokante buitenkant en lekker luchtig van binnen. Lees […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden