Bloemkool pizza met garnalen en maïs

Bloemkool pizza met garnalen en maïs

Speciaal voor manlief heb ik deze bloemkool pizza met garnalen en maïs gemaakt. Deze pizza heeft de smaken van Louisiana in Amerika. Het land waar hij zo gek op is omdat hij daar 26 jaar gewoond heeft. Een pittige pizza gemaakt op een bloemkool pizzabodem van Magioni pizza. Een heerlijke pizza die je kunt bereiden […]

Mini taco tubs met garnalen

Mini taco tubs met garnalen

Wij zijn gek op taco’s en garnalen, daarom heb ik deze keer ze gecombineerd. Maar geen gewone taco’s, het zijn mini taco tubs met garnalen en een heerlijke pittige salsa geworden. Deze eet je heerlijk uit het vuistje.   Taco’s   Taco’s zijn kleine maïstortilla’s die gebakken of gefrituurd worden. Zij worden dubbelgevouwen en gevuld […]

Spaghetti met vis en paprikasaus

Spaghetti met vis en paprikasaus

Soms weet ik niet wat ik koken zal (gebeurd niet vaak hoor) en dan vraag ik manlief wat hij wil eten. Pasta en/of vis, zei hij. Ik heb het gecombineerd in deze spaghetti met vis en paprikasaus. Omdat de rode paprika’s in de aanbieding waren, had ik een kilo gekocht. Nou ben ik geen fan […]

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis. En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het […]

Entrecote met knoflook-roomsaus

Entrecote met knoflook-roomsaus

Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]

Kip Madras

Kip Madras

Je hebt waarschijnlijk wel eens Kip Madras klaargemaakt met een pak wereldgerechten van een bepaald merk. Maar ik heb hier een recept voor jou maar dan zonder dit pak. Dit is ook een snel te maken Kip Madras recept, maar eentje met veel minder smaak- en geurstoffen en E-nummers.   Madras   Wij zijn gek […]

Burrito met kipgehakt en rijst

Burrito met kipgehakt en rijst

Deze keer geen burrito met rundergehakt maar een burrito met kipgehakt en rijst. Burrito’s zijn tortilla’s die gevuld worden met vlees en bonen en daarna opgerold. Je eet ze uit het vuistje. Het is een typisch Tex Mex gerecht en wij zijn er gek op.   Burrito   Een burrito is dus een van oorsprong […]

Chowder vissoep

Chowder vissoep

Deze chowder vissoep oftewel clam chowder is een recept wat oorspronkelijk uit New England in Amerika komt. Het is een soort stoofpot gemaakt van visbouillon, melk of room, welke gebonden wordt met verkruimelde crackers of een roux. Daarin natuurlijk diverse soorten vis, schaal en schelpdieren. De New England clam chowder wordt gemaakt van schelpdieren en […]

Zomerse salade met burrata

Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij.   Burrata   Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld […]

Groene quinoa voorjaars bowl

Groene quinoa voorjaars bowl

Ik ben niet zo’n fan van quinoa, dat komt door de structuur. Heb regelmatig gehad dat er een korreltje verkeerd in mijn keel viel en daarom eet ik het niet meer. Ik heb dat ook met couscous, daarom neem ik altijd parelcouscous. Dat vind ik weer ontzettend lekker. Maar toen er in de Flevour foodbox […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden