Kashmiri kip met abrikozen

Kashmiri kip met abrikozen

Deze Kashmiri kip met abrikozen, komt zoals je het misschien al raden kan uit de Kashmiri streek in India. Het is een heerlijke curry, een beetje pittig en een zoet. Ik kwam tot dit recept omdat ik van de vele rode pepers die ik gekocht had, een Indiase hete saus Kashmiri gemaakt had. Zodoende kwam […]

Kippenlevertjes met granaatappel

Kippenlevertjes met granaatappel

Deze Kippenlevertjes met granaatappel is een Midden-Oosters recept. Jullie weten inmiddels wel dat ik helemaal weg ben van deze keuken. Vooral door de specerijen en kruiden die erin gebruikt worden. En ik ben gek op kippenlevertjes, alleen hubbie niet. Maar hij vond deze levertjes toch wel erg lekker. Het is een Libanees gerecht en het […]

Fajita’s met kip en paprika

Fajita’s met kip en paprika

Ik mocht van Santa Maria een paar producten ontvangen van ze. In de box zat o.a. een fajita kruidenmix en tortilla wraps. Goed excuus om een Fajita’s met kip en paprika te maken. En omdat dit recept nog niet op de site stond, deel ik het maar gelijk met jullie. Deze lekker gekruide kipreepjes worden […]

Spelt met asperges en avocado

Spelt met asperges en avocado

Deze keer heb ik de speltkorrels uit de lokale foodbox van Flevournl op een andere manier gecombineerd. Het is Spelt met asperges en avocado geworden met daarbij een heerlijke sesamsaus. Lokaal meats east op dit bord met lekkers.   De producten uit de lokale foodbox die ik gebruikt heb voor dit gerecht zijn: Speltkorrels en […]

Tajine met kip, dadels en saffraan

Tajine met kip, dadels en saffraan

Dit is een heel oud recept van mij, maar ik had hem nooit op de site geplaatst omdat ik de foto niet mooi vond. Goede reden om het gerecht nog eens te maken. En dat is geen straf want deze Tajine met kip, dadels en saffraan is super lekker. En als je geen tajine hebt, […]

Shoarma zalm met wortelen en yoghurt

Shoarma zalm met wortelen en yoghurt

Van die heerlijke wortelen en pastinaken uit de Flevour foodbox en de shoarmakruiden van Euroma die ik mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, heb ik gecombineerd in dit gerecht. Deze shoarma zalm met wortelen en yoghurt bereid je in de oven, je hebt dus weinig werk aan een heerlijke maaltijd.   […]

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Dit is weer eens een hele andere, leuke en lekkere manier om aubergines te verwerken in een gerecht. Hier spelen ze de hoofdrol en terecht, het is ook zo’n lekkere en veelzijdige groente. Deze aubergine rolletjes in tomatensaus is een Italiaanse klassieker. Rollatini di melanzane of Involtini di melanzane heet het daar. Melanzane is het […]

Orzo met garnalen en asperges

Orzo met garnalen en asperges

Deze orzo met garnalen en asperges wordt gemaakt van een hele speciale pasta. Namelijk de orzo pasta. Het ziet eruit als een rijstkorrel, maar het is toch echt pasta. Een heerlijk voorjaarsgerecht met asperges erin. Je kunt het warm en koud als een pasta salade eten. Goed excuus om een dubbele portie te maken, zodat […]

Speltsalade met groenten uit de polder

Speltsalade met groenten uit de polder

Ik heb een Flevour foodbox gekocht om de boeren in onze mooie Flevopolder een beetje te steunen. In deze box zat o.a. hele speltkorrels en heerlijke groenten van Zonneheerdt. Bij dit laatste bedrijf heb ik al eens een kijkje mogen nemen en aanwezig zijn bij de oogst van wortelen. Heel indrukwekkend was dit. Van deze […]

Gegrilde cajun zalm en baby romaine

Gegrilde cajun zalm en baby romaine

Ik vond nog een oud recept van mij welke ik nog niet eens op de site had staan. Deze gegrilde cajun zalm en baby romaine is te lekker om niet te delen met jullie. Lekker krokante en pittige gegrilde zalm met een romaine sla die ook gegrild wordt. Daarbij nog heerlijke gebakken aardappeltjes en een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden