Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Ik heb o.a. heel veel gele wortelen gekregen van boer Martin Topper van Zonneheerdt. Ik had van de paarse wortelen al een paarse wortelsoep gemaakt, nu ook maar een mooie gele wortelsoep met geitenkaas en pistache maken. De smaken per kleur wortel verschillen heel erg, zo is de gele wortel minder zoet dan de oranje […]

Thaise pompoen soep met kokosmelk

Thaise pompoen soep met kokosmelk

Het wordt alweer wat frisser, tijd voor een lekkere soep. Een pittige soep voor koude dagen en comfortfood in een bowl met een kick van de rode currypoeder en lekker romig door de kokosmelk. Als je van pittig houdt, maak dan deze Thaise pompoen soep met kokosmelk en je warmt vanzelf weer op.   Ik […]

Romige erwten en cashewnoten soep

Romige erwten en cashewnoten soep

Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten! Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariërs en veganisten […]

Aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto

Aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto

Nou dit zijn ongeveer de laatste aardperen van dit seizoen. Mijn groenteboer vroeg of ik er nog interesse in had. Nou vooruit dan maar. Maar ja, wat ga je ermee maken. Mijn schoonzusje komt vandaag, ze wil graag vis eten. Laat ik dan maar een aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto vooraf maken. Vindt ze vast […]

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Weer eens een hele andere manier om rode bietjes te verwerken in een gerecht. Deze rode bietensoep met gember en kokosmelk heeft een Aziatisch tintje door het gebruik van de gember, rode peper en natuurlijk de kokosmelk. Het is niet alleen een prachtige mooie roze soep geworden, het is ook nog eens heerlijk met een […]

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Risotto met rode bietjes, tijm en geitenkaas

Ik had nog maar een keer rode bietjes gebruikt in onze vegetarische maand en daarom vond ik dat ik deze groente nog een keer moest toepassen. Vooral omdat hubbie gek is op rode bietjes. En hij is gek op risotto – of eigenlijk alles uit de Italiaanse keuken – dus staat er risotto met rode […]

Witlofsoep met blauwe kaas

Witlofsoep met blauwe kaas

Witlof wordt meestal heel traditioneel bereid met een sausje of met ham en kaas in de oven. Maar je kunt veel meer met witlof, maak eens een soep van deze groente. Zoals deze witlofsoep met blauwe kaas. En dan wel met een lekkere (milde) blauwe kaas. Omdat witlof een goede match is met blauwe kaas, […]

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Paarse wortelen en prei met 5 granen

Carrots and leeks Turkish style heet het recept van Yotam Ottolenghi, waar ik dit recept paarse wortelen en prei met 5 granen op gebaseerd heb. Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Yotam Ottolenghi. Vooral de manier waarop hij groente verwerkt in zijn recepten. Het is een bewerkelijk recept, je moet er […]

Bulgur met kikkererwten en geglaceerde wortelen

Bulgur met kikkererwten en geglaceerde wortelen

Met een tas vol met lekkere ingrediënten verlieten wij Het Lokaal te Amersfoort. Bij het shoppen had ik al een idee van wat ik wilde gaan maken van al het lekkers. Omdat wij in onze vegetarische maand (elk jaar in januari) zitten, worden dat uiteraard vegetarische gerechten. Vandaag is het bulgur met kikkererwten en geglaceerde […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden