Jouw favoriete combinatie van aardbeien en chocolade krijgt een boost in deze gevaarlijk heerlijke Aardbeien chocolade martini. Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan Valentijnsdagtraktatie? Ik wed dat het chocolade is en dan durf ik te wedden dat je volgende gedachte in chocolade gedoopte aardbeien zal zijn. Er is een […]
Deze zalm crudo met citroen en zeekraal is een heerlijk, indrukwekkend en eenvoudig visgerecht. Het is perfect om te serveren als voorgerecht of als lichte lunch. De dungesneden rauwe zalm wordt aangekleed met een makkelijke dressing van tomatenpulp en citroensap en gegarneerd met sjalot, zeekraal en zwarte knoflookparels. Het is gemakkelijk aan te passen en […]
Deze cappuccino overnight oats combineert koffie met melkschuim voor een alles-in-één ontbijt in een glaasje of kommetje. Rijke en romige overnight oats met de smaak van cappuccino, pak je ontbijt en cafeïne in één met deze havermout. Het is romig en licht met een vleugje espresso bij elke hap. Maak dit van tevoren voor het […]
Na mijn bezoek aan een Indiaas restaurant, was ik toch wel weer geïnspireerd om Indiase recepten uit te proberen. We hadden in dit restaurant o.a. paratha gegeten en dat vond ik zo lekker, dat ik daar een recept mee gecreëerd heb. Het is deze verrukkelijke paratha gevuld met kip curry geworden. Lekker als snack, lunch, […]
Het is binnenkort weer Valentijnsdag (en mijn verjaardag!), tijd om weer een Valentijns-recept te maken. Nu ben ik niet zo’n koekenbakster, maar heel af en toe waag ik mij aan het bakken van koekjes. Deze mooie rode Red velvet koeken hebben licht knapperige randen en zijn lekker smeuïg vanbinnen. Lekker vol met stukjes witte chocolade […]
Vorige week hadden we heerlijk gegeten in een Zuid-Indiaas restaurant en daardoor begon het bij mij te kriebelen om weer eens een Indiaas gerecht te maken. Kip Korma curry stond al heel lang op mijn todo lijstje en vandaag heb ik deze in een simpele versie gemaakt. Korma-stijl kip curry zeg maar. Kip Korma heeft […]
Krokant toast besmeerd met een romige burrata met olijfolie, basilicum en citroen. Dit is de boterachtige, Italiaanse kaas waar dromen van gemaakt zijn! Deze smaakvolle burrata met basilicum en citroen kan je serveren als voorgerecht, maar is ook heerlijk als borrelhapje. Zoek niet verder… dit makkelijke en heerlijke, en niet te vergeten mooie voorgerecht […]
Deze romige vegetarische soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. En het is een mooie manier om je groenten naar binnen te krijgen. De geroosterde zoete aardappel en wortelsoep zit namelijk boordevol met groenten. Ik heb hiervoor de groenten, uien en knoflook geroosterd in de oven, waardoor hun […]
Ik heb een heel bijzonder broodje voor jullie, namelijk deze balkenbrij burger met atjar. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op de Indonesische keuken. Dit komt door onze vader, die regelmatig een Indische rijsttafel voor het hele gezin plus aanhang maakte. Je vindt daarom ook diverse Indonesische recepten van hem op de site. […]
Deze romige pure chocolademousse is gemaakt met slechts 2 ingrediënten. Geen room, geen eieren, geen boter, geen suiker. Alleen chocolade en water!! En deze vegan chocolademousse met 2 ingrediënten is ook nog eens makkelijk te maken en superlekker. Veel mensen denken dat chocolade en water niet met elkaar gemengd kunnen worden, omdat dit dan kan […]