Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat uit enkel rundvlees heeft verder onder andere komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper als ingrediënten. Ik heb dus de Italiaanse keuken met die van het […]
Deze Mexicaanse salade met gegrilde kip is een lekkere maaltijdsalade, vooral met warm weer. Je kunt zelf een kipfilet grillen maar je kunt het ook een gegrilde kip kopen en die voor deze salade gebruiken. Ben je gek op Mexicaanse recepten? Ik heb er nog een voor je, wat dacht je van deze Mexicaanse burgers […]
Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. Ik heb er deze Mexicaanse hash brown op verzonnen. De geraspte aardappelen moeten goudbruin en knapperig gebakken worden. Het geheim hiervoor is om na het raspen het in een theedoek (of in keukenpapier) goed droog te persen. Ik heb er […]
Hartige muffins gemaakt van maïsmeel en maïs, lekker als lunch of tussendoortje. Of stop deze Maïsmuffins in het broodtrommeltje van je kinderen. Liever een zoete muffin? Dan heb ik een heerlijke Ontbijtmuffin met zomerfruit voor je.
Maak deze Groene voorjaarssalade met asperges, zodra de verse asperges uit eigen land er zijn. Lente…ik heb er zin in. Ik heb ook nog zo’n mooie Gele zomersalade voor je.
De bekende eenvoudige Griekse salade bestaat uit principe uit feta, tomaten, komkommer en olijven (Kalamata) en serveer je zonder sla. Deze Griekse salade met gebakken feta is lekker als voorgerecht, bij een zomerse BBQ of als hoofdgerecht geserveerd met knoflookbrood. Halloumi is een kaassoort die je heel goed kunt bakken, probeer hem eens in deze […]