Paarse wortelsoep

Paarse wortelsoep

Heb je mijn blog over Kleurrijke vergeten groenten uit de Flevopolder al gelezen? Ik mocht diverse gekleurde wortels en bietjes ontvangen van boer Martin.   Door de wortels te raspen, verkort je heel erg de kooktijd van de wortels. Houdt wat rasp achter voor de garnering van de soep. Natuurlijk kan je deze soep ook […]

Golden milk smoothie

Golden milk smoothie

Golden milk is een eeuwenoude warme specerijendrank gemaakt van kurkuma (geelwortel). Door de kurkuma krijgt de drank een mooie goudgele kleur, vandaar de naam golden milk. Je kunt de golden milk voor allerlei recepten gebruiken, zoals deze golden milk smoothie. Maar het is ook lekker om te mengen door havermout en dit een nachtje te […]

Indonesisch stoofvlees Rendang

Indonesisch stoofvlees Rendang

Mijn vader was gek op de Indonesische keuken en vond het heerlijk om een uitgebreide rijsttafel te maken. Dan was hij de hele week bezig met het marineren en voorbereiden hiervoor en vond het geweldig als wij dan allemaal met aanhang thuis kwamen eten. Wat kon hij daarvan genieten. Die liefde voor koken en lekker […]

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba's

Kikkererwten curry met aubergine, bonen en gamba’s

Ik deed mee aan een virtuele mystery box, iedereen die daar aan mee wilde doen mocht een ingrediënt indienen. Er zijn zes ingrediënten getrokken, dit zijn: gamba’s, kikkererwten, aubergine, sperziebonen, verse kokos en freekeh. Minimaal drie van de zes ingrediënten moesten gebruikt worden en voorraadkast ingrediënten mochten gebruikt worden. Ik had weinig inspiratie met de […]

Mokka Frappuccino

Mokka Frappuccino

Ik mocht van Batavia Dutch Coffee 3 soorten ‘cold drip’ koffie ontvangen om te proberen. Nu is deze koffie al heerlijk om zo te drinken met een paar ijsklontjes erin, maar ja ik word dan toch getriggerd om er iets meer mee te doen. Zo kwam ik op deze Mokka Frappuccino. Ik heb hiervoor de […]

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]

Satésaus

Satésaus

Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij zijn recept van satésaus, dit is natuurlijk de allerlekkerste satésaus! Ik weet niet wat dat was met hem, maar hij vond de Indonesische keuken helemaal geweldig. Als hij een rijsttafel maakte, was hij al dagen van […]

Curaçaose kokosijs

Curaçaose kokosijs

Tropisch ijsje wat makkelijk te maken is.

Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen

Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk en kip. Er kunnen nog allerlei andere ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Ook kan je er rijstnoedels in koken om het nog meer een maaltijdsoep te maken. Deze Tom Kha Kai met kip en paddenstoelen is een makkelijk […]

Lychee frambozen smoothie

Lychee frambozen smoothie

Lychees uit blik is mijn guilty pleasure. Niet verder vertellen hoor! Ik heb ze nu verwerkt in een zalige lychee frambozen smoothie. Als je nog nooit een smoothie hebt gemaakt met de lychee, dan staat je nu een echte traktatie te wachten. De bloemige smaak doet denken aan kersen en bananen. Omdat het moeilijk is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden