Paarse spruitjesstamppot

Paarse spruitjesstamppot

Deze paarse spruitjesstamppot zit eigenlijk tussen een curry en een stamppot in. Je kookt de aardappelen in een currysaus tot ze beetgaar zijn en voegt dan de geblancheerde spruitjes toe. Deze laat je nog even meekoken, tot het geheel droog gekookt is. Je hoeft niet te stampen, laat de aardappelstukjes en halve spruitjes heel. Het […]

Eiercurry

Eiercurry

Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met witte rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in […]

Aardappelcurry

Aardappelcurry

Deze makkelijke aardappelcurry is een warm en geruststellend gerecht dat perfect is voor een gezellig avondje. Het is een eenvoudige smaakvolle eenpans-curry gemaakt met uien, tomaten, verse kruiden, geurige specerijen en natuurlijk aardappelen. Het recept is bovendien glutenvrij en vegetarisch. Een echte troostmaaltijd!   Aloo Curry   Dit is gewoon een eenvoudige aardappelcurry, maar wel […]

Overnight oats met kokosmelk en frambozen

Overnight oats met kokosmelk en frambozen

Deze overnight oats met kokosmelk en frambozen worden zeker jouw nieuwe favoriet! Dit is een eenvoudig, gezond ontbijt dat je vooraf kunt bereiden. Door havervlokken een nacht in de koelkast te laten staan, worden ze een heerlijk, romig ontbijt. Gemaakt met eenvoudige ingrediënten, kindvriendelijk en met een snelle voorbereidingstijd. Dit zal jouw ochtenden zoveel gemakkelijker […]

Piña Colada ijsjes

Piña Colada ijsjes

If you like Pina Colada….

Knolselderij en koolraap currysoep

Knolselderij en koolraap currysoep

Deze knolselderij en koolraap currysoep is een heerlijke soep, niet te pittig en je proeft de smaken van de knolselderij en koolraap nog goed. Dit is gewoon een geweldig basisrecept voor het maken van een smakelijke, bevredigende soep en ik hoop dat je er je eigen soep van gaat maken. In deze meest vreugdeloze maanden […]

Gevulde koolrabi met kippengehakt

Gevulde koolrabi met kippengehakt

Koolrabi is zo’n ‘vergeten’ groente waarmee jij wellicht nog nooit gekookt hebt. Als je deze ziet liggen koop ze dan toch maar en vul ze met kippengehakt. Gevulde koolrabi met kippengehakt is een heerlijk gerecht dat ik onlangs heb bereid voor het avondeten. De basis van dit gerecht zijn gekookte uitgeholde koolrabi’s, gevuld met kippengehakt […]

Curry met regenboog snijbiet en noedels

Curry met regenboog snijbiet en noedels

Deze vegetarische curry moet je eens proberen…..zo lekker!

Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst

Lamsvlees heeft een echte affiniteit met Maleisische. Dit met de zelfgemaakte currysaus en de pilaf tillen dit gerecht naar een hoger niveau. En als je het niet te pittig maakt, zullen zelfs de kinderen dol zijn op dit milde gerecht! Deze gehaktballetjes in Maleisische currysaus met pilafrijst moet je beslist eens proberen.   Maleisische curry […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden