Peertjes gestoofd in Chai thee

Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus

Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijke herfstpasta. Deze Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus is echt comfortfood en ook makkelijk en snel te maken.   Paddenstoelen   Paddenstoelen kan je het hele jaar door kopen, maar ik vind het toch echt wel iets herfstigs hebben. Daarom eten we vandaag deze heerlijke pasta met […]

Orzotto Cacio e Pepe

Deze Orzotto Cacio e Pepe oftewel orzo pasta met Parmezaanse kaas en peper is een ontzettend simpel te maken maar oh zo lekker pastagerecht. Het is een traditioneel Italiaanse pasta die op smaak gebracht wordt met de kaas en peper.   Orzo pasta   Ik heb orzo pasta gebruikt omdat ik dit een lekkere pastasoort […]

Caesar pasta salade met kip

Caesar pasta salade met kip

Manlief – die 26 jaar in Amerika heeft gewoond – is gek op Caesar salade en ook op pasta. Ik heb deze twee gecombineerd in een verrukkelijke Caesar pasta salade met kip. Het is een complete maaltijdsalade, maar hij zal het ook goed doen bij een barbecue. Grill de kipdijfilets dan op de barbecue en […]

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Deze Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb het in een gietijzeren pan gemaakt, deze kan namelijk in de oven. Maar je kunt het natuurlijk ook in een wok bereiden en dan in een ovenschaal doen en deze in de oven zetten.   Het is een […]

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Deze spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto is een stoer gerecht. Dude food om bijvoorbeeld te maken op Vaderdag. Het is ook eens een andere manier om pesto te bereiden. Lekker met het peperige van de waterkers en het romige van de paranoten. Wist je dat paranoten heel erg gezond zijn. Je komt ze meestal tegen […]

Broodje varkenshaas

Broodje varkenshaas

Van de overgebleven gebakken vlees van bijvoorbeeld de feestdagen of een etentje, maak je dit onweerstaanbaar broodje varkenshaas. Natuurlijk kan ook ander overgebleven vlees gebruiken, zoals rollade, steak of kip. Het gaat erom dat je van een restje nog iets lekkers kunt maken.   Je kunt natuurlijk ook een extra stukje vlees of kip braden […]

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

In plaats van risotto rijst heb ik spelt gebruikt voor dit gerecht. Spelt is lekker en gezond en dit oude graan maakt helemaal zijn comeback. Waarom? Nou omdat het veel eiwitten bevat en het vol met mineralen en vitaminen zit. Spelt is voedzaam en goed te verteren. Je koopt het bij de natuurvoedingswinkels of bij […]

Orzotto met saffraan

Orzotto met saffraan

Na mijn gastric sleeve operatie verdraag ik rijst erg slecht. Maar orzo pasta gaat wel goed. Nou vond ik dat altijd al een heerlijke pasta soort, dus vervang ik rijst af en toe door orzo. Orzo pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Het voordeel van deze pasta is dat het heel erg snel gaar […]

Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten

Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten

Deze Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus is snel en eenvoudig te maken. Ik had nog wat gehaktballetjes in de koelkast liggen die overgebleven waren van mijn verjaardag. Wat verse pasta die echt nu toch wel gekookt moest worden en een halve pot zongedroogde tomaten en een halve zak […]

Fusilli alla Vodka

Fusilli alla Vodka

Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden