Deze spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto is een stoer gerecht. Dude food om bijvoorbeeld te maken op Vaderdag. Het is ook eens een andere manier om pesto te bereiden. Lekker met het peperige van de waterkers en het romige van de paranoten.
Wist je dat paranoten heel erg gezond zijn. Je komt ze meestal tegen in studentenhaver of andere notenmixen, maar je kunt ze natuurlijk ook los kopen. De meeste paranoten komen uit Zuid-Amerika (voor Brazilië) en heten daarom ook Brasil nuts.

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Elke noot heeft zijn eigen smaak en gezonde eigenschappen. De paranoot bevat heel veel vitamine B en E, mineralen en aminozuren. Tevens bevat het gezonde vetten en eiwitten, daarom een goede noot voor de sporters. De selenium en vitamine E in deze noot bevordert het spierherstel van de sporter. Het eten van slechts 2 tot 5 noten per dag zorgt al voor een sterker immuunsysteem. Redenen genoeg om vaker deze gezonde paranoten te eten.
En verwerkt in dit gerecht met het vlees en de pasta, is het een super maaltje voor de sporters en niet sporters onder ons.

 

Ik heb rib-eye steak gebruikt in dit recept, maar een biefstukje is natuurlijk ook goed. Deze steak is het lekkerst en meest mals als je hem rood of medium rare laat.
Mocht je geen waterkers kunnen vinden, gebruik dan eens rucola of jonge spinazie.

 

Pesto

 

De originele Italiaanse pesto is natuurlijk gemaakt met basilicum, Parmezaanse kaas, knoflook, pijnboompitten en olijfolie. Maar je kunt natuurlijk ook pesto maken van allerlei andere soorten verse kruiden, groene bladgroenten en noten. Deze korianderpesto is bijvoorbeeld heel erg lekker in Aziatische gerechten. Probeer het eens!

 

Recept Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto: