Manlief – die 26 jaar in Amerika heeft gewoond – is gek op Caesar salade en ook op pasta. Ik heb deze twee gecombineerd in een verrukkelijke Caesar pasta salade met kip. Het is een complete maaltijdsalade, maar hij zal het ook goed doen bij een barbecue. Grill de kipdijfilets dan op de barbecue en doe ze als laatste bij de salade.

 

Je kunt allerlei soorten pasta of macaroni gebruiken voor dit recept, ik had nog fusilli (spirelli pasta) liggen in de kast daarom heb ik die gekookt voor deze salade.
In principe kan je alles van te voren koken en/of bakken voor deze salade. Stel hem dan op het laatst samen voordat je het gaat serveren.

 

Pastasalades

 

Pastasalades zijn altijd lekker, vooral in de zomer. ’s Winters natuurlijk ook, maar dan zou ik deze warm of lauwwarm serveren.
Bereid ’s morgens of de avond ervoor vast alles voor en flans dan ’s avonds de salade in elkaar. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook wel een paar heerlijke pastasalades vinden op de blog. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mexicaanse pasta en maïs salade of deze Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip?
Niet verkeerd hè? Ik zou zeggen probeer die ook eens.

 

 

Recept Caesar pasta salade met kip: