Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijke herfstpasta. Deze Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus is echt comfortfood en ook makkelijk en snel te maken.

 

Paddenstoelen

 

Paddenstoelen kan je het hele jaar door kopen, maar ik vind het toch echt wel iets herfstigs hebben. Daarom eten we vandaag deze heerlijke pasta met paddenstoelen. Ik heb diverse soorten gekocht bij mijn groenteboer, maar gebruik de paddenstoelen die jij lekker vind. Of koop een bak gemengde paddenstoelen bij de supermarkt.

Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus

De paddenstoelen die ik gebruikt heb zijn beukenzwammetjes, shiitake, portobello en oesterzwammen. In mijn blog: Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen lees je alles over de verschillende soorten paddenstoelen en hun specifieke smaak.

 

Op mijn site kan je diverse recepten vinden met paddenstoelen, want ja ik ben er nu eenmaal gek op. Wat dacht je bijvoorbeeld van Bruschetta met paddenstoeltjes, een heerlijke Paddenstoelensoep of Orzo met paddenstoelen en balsamico. Zoek maar bij de ingrediënten op paddenstoelen en je kunt ze allemaal vinden.

 

Pasta

 

Welke saus je bij welke pasta maakt luistert voor de Italianen heel precies. Ze maken niet zomaar een saus bij de pasta, maar bedenken welke combinatie het beste is. Stevige pastavormen zouden het beste samen gaan met stevige sauzen. Ik denk dat deze paddenstoelen met deze saus erg lekker is bij de pappardelle. Ik hoop dat de Italiaanse smaakpolitie het hiermee eens is (haha). Ik heb wel verse pappardelle gebruikt, die kookt namelijk heel snel. Maar als jij een ander soort pasta of spaghetti erbij wilt maken, vind ik het goed hoor.

 

Saus

 

De saus is zo simpel maar oh zo lekker. Door het bouillonblokje door de room te mengen krijg je een krachtige roomsaus met extra veel paddenstoelensmaak. Ga daarom wel voor een paddenstoelen bouillonblokje. Voor extra smaak heb ik nog knoflook en rozemarijn toegevoegd, ik denk dat tijm ook wel erg lekker is erbij.

 

 

Recept Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus: