Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring rode bietsalade met appel en dille

Haring en rode bieten zijn een klassieke combinatie en dille past weer goed bij bietjes en vis. Daarom heb ik deze gecombineerd in een haring rode bietsalade met appel en dille. Lekker als voorgerecht of als lunch met wat (stok)brood erbij.   * Ik heb de rode bietjes zelf gepoft in de oven, maar je […]

Salade met gerookte kip en kersen

Salade met gerookte kip en kersen

Deze salade met gerookte kip en kersen is een simpele maar lekkere salade. Het zoet zure van de kers gaat goed samen met de gerookte kip. Als er kersen volop verkrijgbaar zijn, koop ze dan en eet ze zo of verwerk ze in een lekker recept. Als je eetbare bloemetjes in de tuin hebt staan, […]

Vlierbloesemlikeur

Vlierbloesemlikeur

Om lang van vlierbloesem te kunnen genieten, maak je vlierbloesemsiroop of zelfs vlierbloesemlikeur. Van deze vlierbloesemlikeur kan je zo genieten eventueel met ijsklontjes erin of je maakt er een lekkere cocktail van. Je kunt voor dit recept gin, jenever of zelfs wodka gebruiken. Omdat ik nog een fles wodka citron had staan, heb ik dit […]

Koffie ijslollies

Koffie ijslollies

Deze koffie ijslollies zijn ontzettend lekker als tussendoortje, maar je kunt ze ook leuk serveren als nagerecht op een warme avond. Het zijn maar twee ingrediĆ«nten, maar het resultaat is heerlijk. Ik heb cold drip coffee van Batavia Dutch Coffee hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekkere espresso of koffie zetten, dit laten […]

Het golfdrankje Vanessa

Het golfdrankje Vanessa

Golfers die zomers op het terras bij het clubhuis zitten kennen deze drankjes wel zoals de Gele Peter, Rooie Annie, Sneeuwwitje en het golfdrankje Vanessa. Geen idee waar die namen vandaan komen, maar het zijn toch oude bekende ‘golfers’ drankjes die besteld worden. Zo bestaat Gele Peter uit bitterlemon en jus d’orange Blonde Peter uit […]

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Aardappelsalade met ei en lente-ui

Deze aardappelsalade met ei en lente-ui is lekker als lunch of bijgerecht bij je avondeten en zeker lekker bij de barbecue. Gebruik hiervoor kleine Gourmandine aardappelen of een andere iets vastkokende aardappel. De salade is het lekkerst als je hem niet te koud serveert.   Deze Aardappel tuinbonensalade met gerookte forel is ook erg lekker, […]

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm

Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht.   Of maak je liever […]

Rabarber salsa met komkommer en koriander

Rabarber salsa met komkommer en koriander

Het is nu het seizoen voor de rabarber, eet het dan zoveel mogelijk. Rabarber wordt meestal in zoete recepten gebruikt maar vroeger werd het bij hartige schotels gebruikt. Vooral als tegenhanger van vet vlees of vis. Wist je dat rabarber een groente is en geen fruit? Ik heb het nu verwerkt in een rabarber salsa […]

Rabarber amandelcake

Rabarber amandelcake

Oei, ik heb zo’n lekker recept voor jullie! Namelijk deze rabarber amandelcake. Rabarber is nu in het seizoen, geniet daar zoveel mogelijk van. Let bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig aanvoelen en er geen lelijke plekken op zitten. Bewaar verse rabarber in de groentelade van de koelkast, hier blijft het ongeveer een […]

Meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt

Meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt

Deze meloenbolletjes met lavendelsiroop en munt zijn een heerlijke frisse traktatie. Serveer het als toetje of zomaar als tussendoortje of misschien zelfs als ontbijt. Gebruik wel lekkere rijpe meloenen hiervoor, koop ze desnoods een week van te voren zodat je zeker weet dat ze lekker rijp zijn. Het is wel leuk om diverse soorten (kleuren) […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden