Taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki

Taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki

Deze taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki moet je beslist eens proberen. Bloemkool is zo lekker als het gebakken of geroosterd wordt en die prachtige kleur van de tzaziki spat toch van je bord af? Zo heerlijk en kleurrijk kan een vegetarische maaltijd zijn. Taco’s waar je het vlees echt niet zult missen.   Bloemkool   […]

Havermout met bloedsinaasappel

Havermout met bloedsinaasappel

Deze havermout met bloedsinaasappel was zo lekker, dat ik toch maar het receptje heb uitgeschreven voor jullie. Omdat het nu de tijd van de bloedsinaasappels is, heb ik die gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels, mandarijnen of grapefruits hiervoor in de plaats gebruiken. Maak het ’s avonds alvast klaar, dan staat er ’s […]

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Deze vegetarische balletjes in tomatensaus is een super simpel en snel te maken gerecht. Ideaal dus voor een doordeweekse dag. Ik heb vegetarische balletjes genomen voor dit gerecht, maar je kunt ook gehaktballetjes gebruiken. Maak die eventueel zelf.   Midden-Oosterse keuken   Dit gerecht heeft de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn gek op die […]

Kipburger met rode curry

Kipburger met rode curry

En weer een hamburger recept, maar ja deze Kipburger met rode curry was zo lekker dat ik het recept toch graag wil delen met jullie. Ik weet het, er staan al diverse burger recepten op de site, maar ja we zijn een beetje verslaafd eraan. En dan wel aan lekkere zelfgemaakte hamburgers natuurlijk.   Hamburgers […]

Aardappel koolsalade met ei en spekjes

Aardappel koolsalade met ei en spekjes

Deze aardappel koolsalade met ei en spekjes is een afgeleide van de klassieke Hongaarse salade (salade à la Hongroise). Deze retro salade werd gemaakt van geblancheerde (groene) kool, gebakken aardappel en spekjes, met een dressing gemaakt van citroensap en mierikswortel. Ik heb er iets ‘gezondere’ versie van gemaakt.   Salades   Salades zijn een prima […]

Hamburger met barbecue uien

Hamburger met barbecue uien

Ik mocht enkele hamburgers ontvangen en vandaag aten wij de bacon beefburger. Deze burger is een super sappige burger gemaakt van van Bommelerwaards rundvlees, Brabants varkensvlees en gerookt spek. Ik heb er een heerlijke hamburger met barbecue uien van gemaakt.   Hamburgers   Deze bacon burger heeft al heel veel smaak van zichzelf, de smaak […]

Gebakken ei op toast met groene tahinisaus

Gebakken ei op toast met groene tahinisaus

Ik had op een zaterdagmiddag gebakken ei op toast met groene tahinisaus gemaakt. En dit was zo lekker, dat ik toch maar besloot om dit recept met jullie te delen. Je kunt het als lunch of zelfs als avondeten serveren. Het gericht zit vol met eiwitten en heeft heel veel smaak door de saus.   […]

Linzen en paddenstoelburgers

Linzen en paddenstoelburgers

Wij zijn gek op hamburgers, maar af en toe maak ik ook een vegetarische burger. Deze vind ik veel lekkerder dan de vegetarische burgers uit de winkel. Ik kan er niets aan doen, maar de vegetarische ‘vleesvervangers’ vind ik niet lekker. Tenzij ik ze zelf gemaakt heb natuurlijk. Zo ook deze linzen en paddenstoelburgers. Die […]

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken.   Ganzeneieren   Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger […]

Kippenstoofpot met rode linzen

Kippenstoofpot met rode linzen

Een heerlijk eenpansgerecht wat je langzaam op het vuur laat pruttelen. Het resultaat is een botermalse kip en hele smaakvolle linzen. Zet de pan op tafel en laat iedereen eruit scheppen. Smullen maar van deze kippenstoofpot met rode linzen!   Rode linzen   Linzen zijn supergezond, ze leveren ijzer, vezels en lekker veel eiwitten. Ideaal […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden