Ik mocht enkele hamburgers ontvangen en vandaag aten wij de bacon beefburger. Deze burger is een super sappige burger gemaakt van van Bommelerwaards rundvlees, Brabants varkensvlees en gerookt spek. Ik heb er een heerlijke hamburger met barbecue uien van gemaakt.

 

Hamburgers

 

Deze bacon burger heeft al heel veel smaak van zichzelf, de smaak van gerookte bacon proef je echt. Maar door de barbecue uien en blauwe kaassaus is deze burger een echte smaakbom geworden.
Hamburgers zijn een plak gehakt vlees, wat gegrild of gebakken wordt. Een hamburger wordt ook vaak het broodje met de hamburger ertussen bedoeld. Meestal wordt het belegd met sla, tomaten, uien, bacon, augurken en eventueel kaas bij de cheeseburger. Je kunt de burger aftoppen met mayonaise, ketchup, mosterd of chilisaus.

 

Meestal maak ik de hamburgers zelf van rundvlees wat ik op smaak breng met verse kruiden en specerijen. Maar toen ik het aanbod kreeg om een paar hamburgers uit te proberen, zei ik natuurlijk geen nee. Je kunt de burgers met de hand vormen, maar ik maak ze meestal in een steekring. Maak ze zo groot of klein, dik of dun als je zelf wilt.
De bacon burgers wogen 150 gram (!), dit is een complete maaltijd.

 

Burgers zijn natuurlijk het lekkerst op de barbecue, maar je kunt ze ook bakken in een grillpan of bakpan. Wij houden wel van burgers die niet helemaal doorbakken zijn, dus meestal bak ik ze 2 minuten per kant. Wil jij doorgebakken burgers hebben, bak ze dan ongeveer 4 minuten per kant.

 

Omdat deze burgers zo groot waren, heb ik ook grote burgerbroodjes gebruikt. Het lekkerst is als het broodje krokant van buiten en nog zacht van binnen is.
Sauzen en toppings maken ook de burger. Maak zelf een lekkere mayonaise of saus zoals deze blauwe kaassaus. Of breng de mayonaise op smaak met verse kruiden en specerijen. Ketchup hoort ook wel bij een goede burger. Ik heb pas zelf ketchup gemaakt en die is superlekker kan ik je verklappen.
En plak gesmolten kaas is ook niet te versmaden op een burger. Neem niet van de plastic velletjes nep Cheddar, maar een lekkere oude kaas is zoveel lekkerder.

 

Tips:

 

Je kunt de uien natuurlijk ook gewoon zonder barbecuesaus bakken in een pan. En natuurlijk mogen dit ook gele uien zijn in plaats van rode uien.
De hete saus* door de blauwe kaassaus is optioneel. Je hoeft het niet te gebruiken als je niet van pittig houdt. Wil je het toch gebruiken, gebruik dan wat Tabasco.

 

 

Recept Hamburger met barbecue uien: