Ik had op een zaterdagmiddag gebakken ei op toast met groene tahinisaus gemaakt. En dit was zo lekker, dat ik toch maar besloot om dit recept met jullie te delen. Je kunt het als lunch of zelfs als avondeten serveren. Het gericht zit vol met eiwitten en heeft heel veel smaak door de saus.

 

Daslook tahini yoghurtsaus

 

De groene tahinisaus heb ik gemaakt van daslook. Ik heb het tegenwoordig in de tuin staan en daar ben ik heel blij mee.
Je kunt de daslook vervangen door allerlei andere groene kruiden zoals peterselie, bieslook, koriander, basilicum of een combinatie hiervan. Is ook erg lekker.

 

Tahini

 

Tahini of tahin is een sesampasta uit het Midden-Oosten. Je vindt het sowieso in Turkse winkels maar de AH verkoopt het tegenwoordig ook. Ik ben er gek op en het is dan ook een veelzijdig product wat je in heel veel gerechten gebruiken kunt. Het wordt in hummus of baba ganoush gebruikt en is heerlijk als saus bij shoarma of falafel.
De saus is een goede eiwitbron, rijk aan vezels en vol met goede mineralen. Goed excuus om zo’n pot te kopen toch?
En als je die pot dan toch in huis hebt, maak er dan deze heerlijke Tahini proteïne smoothie,
Aubergine met tahini dadeldressing of deze Chocolade tahin truffels met gepofte quinoa van. Want ja ook in zoete gerechten is tahini lekker. Of smeer het op je boterham, maak er een lekkere dressing of sausje van.

 

Linzen

 

Ik heb linzen toegevoegd aan dit gerechtje om er een completere maaltijd van te maken. Want ja ik heb dit als avondeten gegeten. Lekker makkelijk als ik alleen thuis ben en geen zin heb om uitgebreid te koken voor mezelf. Linzen zitten ook vol met proteïne en zijn daarom een goed alternatief voor vlees.
Trouwens, ik denk dat deze crispy linzen ook erg lekker zullen zijn bij dit gebakken ei.

 

Tips:

 

Als hete saus* kan je bijvoorbeeld Tabasco gebruiken.
Ik heb veel daslook** in de tuin staan, dit kan je vervangen door fijngesneden bieslook.

 

 

Recept Gebakken ei op toast met groene tahinisaus: