In deze rare tijd moeten wij onszelf af en toe maar verwennen. Dat kan door een lekker broodje voor de lunch klaar te maken voor jezelf. Vandaag stond er een broodje tonijn met groene kruidensaus op het menu, simpel maar oh zo lekker.
Ik had nog wat Green Goddess saus over van een recept en ik heb altijd wel een blikje tonijn en afbakbroodjes in huis. Zo is dit broodje ontstaan.

 

Green Goddess*

 

Deze saus/dressing staat bekend om zijn prachtige mooie groene kleur. Die groene kleur dankt de saus aan de vele verse groene kruiden die erin gaan. Het is een romige en kruidige salade saus die ook bij heel veel gerechten past. Serveer het bij vlees, vis, gegrilde groente of als dip. De saus komt oorspronkelijk uit Amerika en zou in 1923 ontstaan zijn in het Palace Hotel in San Francisco.

 

Je maakt de saus heel eenvoudig door alles in een blender te mixen. Maar je hebt er wel heel veel ingrediënten voor nodig.
De basis van de saus is Griekse yoghurt en mayonaise. Gebruik een volle en dikke yoghurt voor het lekkerste resultaat. En gebruik een lekkere mayonaise voor de saus, gekocht of zelfgemaakt.

 

Dan de verse kruiden, dragon is toch wel de smaakmaker van de saus. Daarnaast gaat er dille, peterselie, bieslook en basilicum in. Als je dit te veel van het goede vindt, gebruik dan een of twee verschillende verse groene kruiden. Ja ik heb je gewaarschuwd ….. het bevat veel ingrediënten, maar dit geeft wel een hele lekkere smaak aan de saus.

 

Verder wordt er nog ansjovisfilets, knoflook en citroensap als extra smaakmakers gebruikt. En natuurlijk peper en zout. Het recept van de Green Goddess saus vind je hier.
Als je het jouzelf een stuk makkelijker wilt maken, kan je ook bijvoorbeeld Griekse yoghurt en/of mayonaise door een pesto mengen.
Mocht je wel de Green Goddess maken, gebruik de rest dan over een lekkere salade, gegrilde vis, kip en/of vlees.

 

 

Recept Broodje tonijn met groene kruidensaus: